Zlepšený výkon zajistil Slavii odplatu Římanům. Sešívaní dali vzpomenout na legendy

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Zlepšený výkon zajistil Slavii odplatu Římanům. Sešívaní dali vzpomenout na legendy

Aktualizováno
Takhle Václav Jurečka poslal Slavii do vedení.
Takhle Václav Jurečka poslal Slavii do vedení.Profimedia
Slavia zvítězila ve čtvrtém kole skupiny G Evropské ligy v pražském Edenu nad AS Řím 2:0 a zopakovala tak výsledek prvního zápasu památného čtvrtfinále Poháru UEFA z roku 1996. Sešívaní dávali od úvodních minut jasně najevo snahu napravit nepříliš příznivý dojem z úvodního vzájemného duelu v italské metropoli a po většinu času se prezentovali aktivním výkonem. Ten jim zkraje druhé půle přinesl odměnu v podobě gólu Václava Jurečky. Výhru domácích pak ještě stvrdil povedenou ranou Lukáš Masopust a oba soupeři se tak srovnali v čele skupiny na devíti bodech.

Slavia Praha – AS Řím 2:0

Zápas na vyprodaném pražském stadionu začal zcela odlišně než ten v italském hlavním městě. Více ze hry měli rozhodně sešívaní, jejichž aktivita vedla k několika rohovým kopům a ve 27. minutě zejména k obrovské šanci Mojmíra Chytila. Bývalý forvard olomoucké Sigmy si zpracoval prudký centr Christose Zafeirise, ale z otočky vystřelil k překvapení všech zúčastněných pouze nad bránu. Chuť útočit nicméně Slavii ani poté nescházela a dál nepouštěla favorizovaného soupeře na vlastní polovinu.

K ohrožení brány Mileho Svilara se však rovněž dostávala pouze sporadicky. Červenobílí neupustili od ofenzivní taktiky ani po změně stran a už ve 49. minutě to přineslo ovoce. Kombinace na levé straně vyústila v centr do pokutového území, kde k pravé tyči hlavičkoval Masopust. Jeho pokus ještě Svilar vytáhl, Chytil ale nespustil balon z očí, vrátil ho podél brankové čáry do malého vápna a odtud ho se štěstím protlačil do sítě Jurečka. Vzápětí se přihlásila o slovo útočná vozba Římanů, křižnou střelu unikajícího Andrey Belottiho ovšem zneškodnil Aleš Mandous.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Peform

Jeho protějšek Svilar musel do akce v 67. minutě, kdy ho po bleskově vedeném protiútoku pořádně protáhl Lukáš Provod. A tak se prosadil až Provodův jmenovec Masopust, jenž zůstal zcela osamocený metr za pokutovým územím a prudkou ranou k levé tyči rozvlnil síť. Slavia tak soupeři oplatila porážku z Říma. V příštím kole se 30. listopadu představí na půdě Tiraspolu, AS Řím bude hrát tentýž den v Ženevě proti Servette.

Tabulka skupiny G.
Tabulka skupiny G.Livesport