Gól Liberce by měla přezkoumat komise, říká Priske. Olatunjimu pomohla výměna kopaček

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Gól Liberce by měla přezkoumat komise, říká Priske. Olatunjimu pomohla výměna kopaček

Někdo o poločase Olantujimu řekl, ať si vymění kopačky, řekl kouč Sparty Priske
Někdo o poločase Olantujimu řekl, ať si vymění kopačky, řekl kouč Sparty PriskeProfimedia
Trenér Sparty Brian Priske (46) po domácím vítězství 2:1 nad Libercem v 21. kole první ligy ocenil výkon útočníka Victora Olatunjiho (24). Na tiskové konferenci vtipkoval, že si o přestávce nigerijský útočník vyměnil kopačky, jelikož poté zaznamenal gól a asistenci. Priske se také pozastavil nad kontaktní brankou Slovanu, jíž podle něj předcházel ofsajd. Jeho protějšek Luboš Kozel (52) s tím nesouhlasil, navíc si myslí, že domácí měli dohrávat bez vyloučeného Jakuba Peška (30).

Olatunjimu v úvodním dějství několikrát od nohou utekl míč, po přestávce se však jeho výkon zvedl. "Nevím, kdo mu o poločase řekl, aby si vyměnil kopačky. Pomohlo to, protože odehrál fantastickou druhou půli. Mám z něho radost, prožil i dobrou zimní přípravu, v tréninku je na sebe náročný," řekl Priske.

Utkání s Libercem hodnotil dánský trenér v pozápasovém rozhovoru pro O2 TV Sport jako náročné. "Musím je pochválit. Liberec je dobrý tým a vepředu mají nebezpečné hráče," řekl. Obhájce titulu si díky razantnímu nástupu do druhé půle vypracoval dvoubrankový náskok po trefách nejlepšího ligového střelce týmu Lukáše Haraslína a Olatunjiho. "Po druhém gólu jsme cítili, že máme nad utkáním kontrolu," pokračoval Priske.

Trenér Sparty Priske hodnotil utkání s Libercem.
O2 TV Sport

Slovan nicméně snížil v 68. minutě po diskutabilní situaci. Na dlouhý nákop jednoho z hostujících hráčů si naběhl střídající Filip Horský, který se na první pohled nacházel v ofsajdu. Mládežnický reprezentant ale nakonec přenechal míč Olafu Kokovi, jenž před vyběhnuvším gólmanem Peterem Vindahlem přihrál Horskému a ten do prázdné branky skóroval.

"Je to legitimní otázka směrem ke komisi rozhodčích. Je to těžké rozhodnutí z pohledu sudích i VARu. Určitě to ale je ofsajd, ovlivnilo to Peterovo rozhodnutí zůstat v brance. Verdikt ale musíme respektovat," uvedl Priske. "Nemyslím si, že to byl ofsajd, protože Horský nehrál balon. Kok určitě v ofsajdu nebyl. Viděl jsem to ale jen v reálu," prohlásil Kozel.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

"Bylo tam ještě pár dalších sporných situací, třeba s Pešou (Jakubem Peškem)," připomněl Priske situaci v 36. minutě. Sparťanský záložník Jakub Pešek u postranní čáry fauloval Nicolase Pennera v době, kdy už měl žlutou kartu. "Je to jasná žlutá karta. Nevím, proč ji rozhodčí neudělil," prohlásil Kozel.

Sparta Praha – Liberec 2:1