Komický penaltový kolaps Budimira přiblížil Valencii vysněné pohárové Evropě

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Komický penaltový kolaps Budimira přiblížil Valencii vysněné pohárové Evropě
André Almeida slaví gól, kterým rozhodl zápas s Osasunou.
André Almeida slaví gól, kterým rozhodl zápas s Osasunou.AFP
Valencia zvítězila v dohrávce 31. kole La Ligy na hřišti Osasuny 1:0. O jediný gól se postaral v 18. minutě André Almeida, jenž se po předchozím půlročním zranění prosadil ve druhém utkání za sebou. V závěrečném nastavení mohl z penalty vyrovnat kanonýr Ante Budimir, jenže Chorvat při rozběhu až komicky zavrávoral a pokutový kop neproměnil. Netopýři tak dokázali, že se jim v Pamploně v poslední době daří, jelikož tam vyhráli ve třetím zápase v řadě. Díky tříbodovému zisku se navíc přiblížili šesté příčce v tabulce, která zajišťuje kvalifikaci o Evropskou konferenční ligu.

Osasuna – Valencia 0:1

Netopýri po čtyřletém půstu sní o návratu do pohárové Evropy a k naplnění těchto snah je po klidnějším začátku utkání bez výraznější šance nasměroval v 18. minutě Almeida. Portugalský střelec napřáhl zpoza vápna a zamířil ke vzdálenější tyči, kam Sergio Herrera neměl nárok dosáhnout. Rychle navýšit vedení mohl Jesús Vázquez, jenž si našel prostor v šestnáctce, gólman Osasuny ovšem tentokrát předvedl povedený zákrok.

Zrzci po většinu první půle drželi míč na kopačkách, jenže k zakončení se nedostávali. To přišlo až krátce před koncem poločasu. Moi Gómez se šikovně uvolnil a vyslal zpoza vápna tvrdou pumelici, která byla sražena bránícím blokem na levou tyč. Vzápětí pálil Rubén García a jen těsně minul. Přestávka k odpočinku obou týmů nejspíše nepomohla, neboť po rozehrání druhé části utkání působili hráči ospale.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Nikdo se nikam nehnal, což se nelíbilo divákům. Uklidnit se domácí fanoušky pokusil v 65. minutě Budimir, jenž se procpal k zakončení, ale svou střelu namířil těsně vedle levé tyče. Po 10 minutách nastala na straně Los Rojillos takřka stejná situace. V závěru duelu nejvýše ze všech vyskočil Jorge Herrando, avšak jeho hlavička se pouze otřela o břevno.

Ještě větší šance přišla v nastavení, kdy sudí po dlouhém zkoumání videa nařídil pokutový kop ve prospěch Zrzků. K penaltovému puntíku se postavil Budimir a zklamal. Při rozběhu totiž zakopl a Giorgi Mamardashvili snadno pokryl balon. Valencia tak soupeři oplatila porážku ze třetího hracího týdne.

Tabulka La Ligy