Štve nás, že jsme nepřidali další góly. Snad nebudeme litovat, doufá Courtois

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Štve nás, že jsme nepřidali další góly. Snad nebudeme litovat, doufá Courtois

Thibaut Courtois výrazně přispěl k vítězství Realu 2:0.
Thibaut Courtois výrazně přispěl k vítězství Realu 2:0.@realmadriden
Real Madrid zvládl úvodní čtvrtfinále Ligy mistrů a na domácí půdě porazil Chelsea 2:0. Z pohledu úřadujícího vítěze ušatého poháru to však mohlo být daleko veselejší, neboť Blues dohrávali na Santiago Bernabéu v deseti. "Doufám, že nebudeme litovat, že jsme nepřidali další góly," řekl po zápase brankář Los Blancos Thibaut Courtois (30).

Navzdory vítězství 2:0, které zajistily dvěma góly Karim Benzema a střídající Marco Asensio, panovala v šatně Realu Madrid po středečním zápase mírně utlumená atmosféra. "Pokaždé, i když hrajete velký zápas, ve vás zůstane pocit, že jste mohli udělat víc a rozhodnout," řekl bývalý brankář Chelsea Courtois.

"Je to dobrý výsledek, ale štve nás, že jsme nedali třetí nebo dokonce čtvrtý gól. Doufám, že toho nebudeme příští týden litovat," dodal brankář, který v minulosti přišel do královského klubu právě ze Stamford Bridge.

Zatímco Real Madrid po většinu večera na stadionu Santiaga Bernabéua dominoval, i Chelsea měla své šance a Courtois byl krátce po Benzemově úvodní brance nucen skvělým zákrokem zabránit Raheemu Sterlingovi ve vyrovnání.

"Ze začátku zápasu hrozili z dobrých protiútoků. Ten zákrok, který jsem předvedl po našem gólu, byl velmi cenný," těšilo Belgičana.

Mnozí označili Courtoisův zákrok za klíčový moment duelu a podobně to viděla i jednička Bílého baletu. "Kdyby dali gól, mohlo nás to psychicky hodně srazit. Ten zákrok mě opravdu potěšil."

Podle jedničky belgické reprezentace musí Real k odvetě přistoupit, jako by bylo skóre vyrovnané. "Pokusíme se příští týden začít dobře. Naším cílem je vstřelit první gól a znovu vyhrát," řekl.

V případě postupu čeká na nejúspěšnější tým Ligy mistrů s největší pravděpodobností Manchester City, který v úvodním čtvrtfinálovém duelu doma porazil Bayern Mnichov 3:0.

Více o zápase Real Madrid – Chelsea 2:0