Triumfální jízdu Citizens nepřekazil ani déšť. Jsme na něj zvyklí, smál se Guardiola

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Triumfální jízdu Citizens nepřekazil ani déšť. Jsme na něj zvyklí, smál se Guardiola
Oslavy treblu nepřekazil Manchesteru City ani déšť.
Oslavy treblu nepřekazil Manchesteru City ani déšť.AFP
Ani silná bouřka nepokazila fotbalistům Manchesteru City oslavy vítězství v Lize mistrů, kterým v sezoně zkompletovali tzv. treble po triumfech v anglické lize a domácím poháru. Svěřenci trenéra Pepa Guardioly (52) si při velkolepé jízdě Manchesterem s fanoušky zatančili v typickém britském dešti.

Hráči City, kteří v sobotním finále v Istanbulu zdolali Inter Milán 1:0 a poprvé ovládli Ligu mistrů, při triumfální jízdě městem otevřeným autobusem na již promočené příznivce v zaplněných ulicích stříkali šampaňské. Několik fotbalistů slavilo bez triček.

Kapitán týmu Ilkay Gündogan, další záložník Kevin De Bruyne a obránce Kyle Walker tisícovkám nadšeným fanoušků v klubových světle modrých barvách ukázali tři poháry pro vítěze Champions League, Premier League a FA Cupu.

Nad Manchesterem se snášel déšť.
Nad Manchesterem se snášel déšť.AFP

"Nejlepší oslavy jsou právě v takovém dešti, jinak by to nebyl Manchester. Nechceme sluníčko. Takhle je to dokonalé, protože jsme na déšť zvyklí," řekl Guardiola z pódia. "Za posledních 24 hodin jsem zažil nejlepší den a noc. Myslím, že jsem nespal," uvedl záložník Jack Grealish.

Manchester City získal treble jako historicky osmý evropský klub a druhý v Anglii po městském rivalovi Manchesteru United, jenž tři trofeje vybojoval v roce 1999. Španěl Guardiola jako první trenér slavil treble se dvěma různými celky, v roce 2009 se mu to povedlo v premiérové sezoně na lavičce Barcelony.

Oslavy treblu vylákaly do ulic davy fanoušků.
Oslavy treblu vylákaly do ulic davy fanoušků.AFP