Pochettino: VAR poškodil Premier League. Je to neuvěřitelné a směšné, zlobil se na sudí

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Pochettino: VAR poškodil Premier League. Je to neuvěřitelné a směšné, zlobil se na sudí

VAR podle Pochettina poškodil nejen Chelsea, ale také celou Premier League.
VAR podle Pochettina poškodil nejen Chelsea, ale také celou Premier League.Profimedia
Argentinský trenér Mauricio Pochettino (52) prohlásil, že video asistent rozhodčího (VAR) poškodil Premier League a anglický fotbal poté, co byl Chelsea v sobotu při dramatické remíze 2:2 na hřišti Aston Villy sporně neuznán potenciálně rozhodující gól. Pokud chce být anglická liga tou nejlepší na světě, měla by podle něj chránit svůj obraz a zaměřit se na verdikty rozhodčích.

Aston Villa – Chelsea 2:2

Pochettinův tým v sobotu ve Villa Parku brzy prohrával po vlastním gólu Marca Cucurelly a zásahu Morgana Rogerse. Místo toho, aby jeho svěřenci kapitulovali jako v úterý při ponižující prohře 0:5 s Arsenalem, srovnali díky gólům Noniho Maduekeho a Conora Gallaghera s Aston Villou krok.

V nastaveném čase Chelsea dokonce sahala po výhře a zdálo se, že díky trefě Axela Disasiho uspěje. Avšak k Pochettinově vzteku byl gól neuznán pro faul Benoita Badiashileho. "Rozhodčí je neuvěřitelný. Celé je to směšné. Je těžké to přijmout," rozčiloval se po zápase Pochettino.

"Já, vy ani nikdo v hledišti neviděl faul. Pak VAR změnil rozhodnutí rozhodčího. Pro mě to byl obyčejný souboj," řekl před novináři. "Je to bolestivé, protože to poškodilo Premier League a anglický fotbal. Ani hráči Aston Villy a její fanoušci nechápali, proč byl gól neuznán," dodal.

"Pokud chce Premier League být tou nejlepší ligou na světě, měla by chránit podívanou a rozhodčí činit správná rozhodnutí," uvedl argentinský trenér. 

Remíza byla ranou pro naděje Aston Villy na udržení se náskoku na Tottenham v boji o kvalifikaci do Ligy mistrů prostřednictvím umístění v první čtyřce. Svěřenci Unaie Emeryho mají na pátý Tottenham, který v neděli hostí vedoucí celek Premier League Arsenal, navrch sedm bodů. Londýnský celek má ale tři zápasy k dobru. Villans naposledy skončili čtvrtí až v sezoně 1995/96.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

"Loni jsme chtěli hrát Evropskou ligu, ale teď před sebou máme novou výzvu – a tou je hrát Ligu mistrů," řekl Emery. "Chelsea ukázala sílu. Remíza je podle mě na konci dne velmi dobrý a spravedlivý výsledek. Samozřejmě bych si ovšem přál víc," uzavřel španělský manažer.

Tabulka Premier League