Stále nejsme tam, kde bychom chtěli být, ale jsme zpátky v Lize mistrů, řekl Ten Hag

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Stále nejsme tam, kde bychom chtěli být, ale jsme zpátky v Lize mistrů, řekl Ten Hag
Erik ten Hag po zápase s Chelsea děkuje fanouškům.
Erik ten Hag po zápase s Chelsea děkuje fanouškům.Profimedia
Manchester United sice dosáhl na svůj hlavní cíl sezony, když si po roční pauze zajistil návrat do Ligy mistrů, ale trenér Erik ten Hag (52) dal jasně najevo, že jeho tým má ještě nedokončenou práci. "Stále nejsme tam, kde bychom chtěli být," uvedl kouč United po výhře 4:1 nad Chelsea.

United, kteří usilují o domácí double, se 3. června ve finále FA Cupu v londýnském Wembley utkají s rivalem a ligovým mistrem Manchesterem City.

"Příští týden nás čeká velký zápas a my uděláme všechno, co bude v našich silách. Musíme se dobře připravit a dát si co největší šanci na vítězství v poháru," řekl Ten Hag ve čtvrtek pro Sky Sports.

Přehled zápasu Manchester United - Chelsea 4:1

Zpátky v Lize mistrů

United v únoru vyhráli Carabao Cup a mluvilo se o tom, že tým může získat tři trofeje. Díky nestálým výsledkům se však nikdy nedostali do reálného boje o titul v Premier League, který minulý víkend získali hráči City. Ti nyní doufají, že se jim podaří napodobit treble United z roku 1999, kdy vyhráli Premier League, Ligu mistrů a FA Cup.

"Stále nejsme tam, kde bychom chtěli být, ale jsme zpátky v Lize mistrů. Myslím, že to byl opravdu důležitý krok," uvedl Ten Hag. Na otázku, jak sladí nedělní poslední zápas Premier League proti Fulhamu s vyhlídkou na to, že hráči zůstanou zdraví pro střetnutí FA Cupu se City, odpověděl, že se nedívá dál než za tento víkend.

"Stále můžeme být v lize třetí. Důležité je udržet si koncentraci, stejně jako nepřivodit si zranění, ale také získat domácí rekord. Bude to důležitý zápas, chceme ho vyhrát," upozornil Nizozemec. United dělí jedna výhra od vyrovnání rekordu v počtu domácích výher ve všech soutěžích. Jejich rekord (27) byl stanoven v sezoně 2002/03.

Vybudoval tým s dobrým duchem

"Cítím se tu dobře. Vzpomínám si, že po druhém zápase (prohra 0:4 v Brentfordu) to bylo těžké. Ale vybudovali jsme tým s dobrým duchem, dobře pracujeme v tréninku a máme výsledky," odpověděl Ten Hag na otázku, jak se cítí v United na konci své první sezony.

Manažer Rudých ďáblů byl potěšen charakterem, který jeho svěřenci ve čtvrtek ukázali. "Chtěli jsme vyhrát. Ukázali jsme vítězný přístup. Chelsea má vynikající hráče, ale my jsme byli opravdu dobří, opravdu nebezpeční z protiútoků. Vstřelili jsme čtyři góly. Měli jsme jich dát víc, ale oni mohli skórovat také," dodal.

United skončí v tabulce na místech zajišťující Ligu mistrů.
United skončí v tabulce na místech zajišťující Ligu mistrů.Livesport