Mourinho stále nepřekousl konec v AS. Vyhodil mě někdo, kdo toho o fotbale ví velmi málo, říká

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Mourinho stále nepřekousl konec v AS. Vyhodil mě někdo, kdo toho o fotbale ví velmi málo, říká

Mourinho opět potvrdil svou přímočarost.
Mourinho opět potvrdil svou přímočarost.AFP
Zdá se, že José Mourinho (61) nese konec na lavičce AS Řím velmi těžce. Bývalý kouč týmu "Giallorossi" po odchodu z klubu kritizoval své nedávné nadřízené.

Ukončení smlouvy ze strany AS Řím zanechalo na osobě muže s přezdívkou "Special One" jisté stopy. Vyplývá to z Portugalcových posledních prohlášení. Na adresu majitelů klubu si nejednou rýpl, když se jako ambasador značky Football.com vyjádřil ke startu jarních evropských pohárů.

"Začíná jaro v evropských soutěžích, zejména v Lize mistrů, možná nejdůležitějším poháru ve světovém kalendáři," řekl Mourinho a směrem k vedení Říma dodal: "V závěrečných fázích těchto pohárů nebudu figurovat. Není to však proto, že bych byl vyřazen s týmem, ale proto, že mě 'vyřadil' někdo, kdo toho o fotbale ví velmi málo."

José Mourinho bere odchod z AS velmi těžce.
José Mourinho bere odchod z AS velmi těžce.Opta by Stats Perform

Tím s největší pravděpodobností naráží na Friedkinovu rodinu, která se před měsícem rozhodla ukončit působení ikonického trenéra v italské metropoli a předala lavičku týmu Daniele De Rossimu.

"Takový je život, plný vzestupů a pádů. Jsem na vzestupu navzdory odvolání, které bylo stejně nečekané jako nespravedlivé. Do soutěží UEFA se však vrátím a vrátím se s ještě větším nadšením a sebevědomím," sebevědomě prohlásil Mourinho.

Jeho komentáře na adresu vedení však nemají nic společného s jeho vztahem k tamním fanouškům. Byli to právě příznivci AS, kteří ho před koncem i po něm několikrát podpořili. Na Stadio Olimpico se na počest portugalského trenéra objevilo několik transparentů.