Hronek zaznamenal 39. asistenci v sezoně, přesnou přihrávkou přispěl k demolici Palát

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Hronek zaznamenal 39. asistenci v sezoně, přesnou přihrávkou přispěl k demolici Palát
Filip Hronek si připsal 39. asistenci v sezoně.
Filip Hronek si připsal 39. asistenci v sezoně.Profimedia
Filip Hronek (26) si v utkání Vancouveru s Pittsburghem připsal už 39. asistenci v sezoně. Český reprezentant se tak mezi obránci NHL v tabulce nahrávačů posunul na sedmou příčku, zatímco jeho parťák Quinn Hughes (24) tomuto pořadí dominuje (58). Canucks i díky spolupráci prvního defenzivního páru doma získali alespoň bod za porážku s Penguins 3:4 v prodloužení. Daří se také Ondřeji Palátovi (32), jenž svou asistencí pomohl New Jersey k vysokému vítězství 7:2 na ledě San Jose.

Vancouver – Pittsburgh 3:4p

Vancouver neprožívá ideální období. Nejlepší tým NHL prohrál pátý z posledních šesti zápasů a v čele Západní konference se jeho náskok snížil na čtyři body. Proti Pittsburghu Canucks ani jednou v zápase neprohrávali, přesto nakonec padli 3:4 v prodloužení. Rozhodující branku dal v čase 61:42 obránce Pittsburghu Erik Karlsson.

Hronek se do statistik zapsal v 18. minutě, kdy se zapojil do přesilovkové akce vedoucí k brance Brocka Boesera na 2:0. Byl to jeho 44. bod (5+39) v sezoně. Kapitán Pittsburghu Sidney Crosby připravil dva góly a jako devátý hráč v ligové historii zaznamenal tisící bod při hře v plném počtu hráčů.

San Jose – New Jersey 2:7

New Jersey na ledě druhého nejhoršího týmu NHL prohrávalo po dvaceti minutách 0:1. Od druhé třetiny ale Devils dominovali. Třemi góly ve druhém dějství a čtyřmi v tom třetím si zajistili jednoznačné vítězství, díky kterému snížili ztrátu na pozice zaručující play off na pět bodů.

Zazářili centři prvních dvou formací Devils. Nico Hischier zaznamenal gól a tři asistence, Jack Hughes měl jen o jednu nahrávku horší bilanci. Palát ve 46. minutě připravil branku pro Brendana Smithe. Rodák z Frýdku-Místku vylepšil svoji sezonní bilanci na 24 bodů.

Detroit – Washington 8:3

Hokejisté Detroitu porazili Washington jednoznačně 8:3 a radovali se pošesté za sebou. Red Wings dali osm branek v jednom zápase poprvé od listopadu 2017 a poprvé od roku 2016 útočí na postup do play off. Aktuálně v tabulce Východní konference drží šestou příčku.

Pod vysokou výhru nad Washingtonem se hlavní měrou podepsali Lucas Raymond (1+2) a Shayne Gostisbehere (2+0). Patrick Kane připravil dvě branky Red Wings a protáhl svou bodovou šňůru na devět zápasů.

"Myslím, že pomalu získáváme vlastní identitu. Zjistili jsme, co funguje a co ne, a díky tomu vyhráváme. Bude důležité, abychom tohle nastavení dokázali udržet i v dalších několika měsících," uvedl Gostisbehere.

Nashville – Ottawa 4:1

V úterním programu uspěl také Nashville, jenž se s Detroitem aktuálně dělí o nejdelší sérii výher v lize. Predators porazili Ottawu 4:1 a stejně jako Red Wings zvítězili pošesté za sebou. Výhru řídili tříbodoví Gustav Nyquist a Roman Josi.

Do třetí třetiny Predators vstoupili s vedením 3:1. Namísto náporu ztrácejících Senators ale přišel drtivý tlak domácích. Nashville přestřílel celek z hlavního města Kanady jednoznačně 19:0 a pohlídal si dva body.

"Byla to naše nejpovedenější třetina za posledních několik týdnů. Hrát takovým způsobem za stavu 3:1 je skvělé. Navíc jsme přidali čtvrtou branku. Prostě úžasné. Bylo by fajn, kdybychom takhle hráli pokaždé, když vedeme, ale je jasné, že to není jednoduché," uvedl Josi.

Toronto – Vegas 2:6

Toronto po sedmi výhrách v řadě dostalo šest branek od Vegas. Hlavním strůjcem vítězství Golden Knights byl Jonathan Marchessault, jenž dal dva góly a jednu branku připravil. Nejlepší střelec NHL Auston Matthews vyšel bodově naprázdno po šesti zápasech, ve kterých se do statistik zapsal hned 14krát.

"Jejich gólman zachytal skvěle. Je to pro nás složitá situace. Dnes jsme byli lepší než soupeř, měli jsme mnohem víc nebezpečných situací, ale stejně jsme opět zůstali bez bodu. Hráli jsme dobře, ale kdybych měl klukům něco vytknout, je to tlak do branky. V předbrankovém prostoru nejsme dostatečně důrazní," řekl trenér Arizony Andre Tourigny.

Další výsledky NHL