Hráči nemají fyzičku, lamentuje Nedvěd, viceprezident Juventusu. Trenéra ale podržel

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Hráči nemají fyzičku, lamentuje Nedvěd, viceprezident Juventusu. Trenéra ale podržel
Hráči nemají fyzičku, lamentuje Nedvěd, viceprezident Juventusu. Trenéra ale podržel
Hráči nemají fyzičku, lamentuje Nedvěd, viceprezident Juventusu. Trenéra ale podrželProfimedia
Fotbalisté Juventusu Turín si vysloužili ostrou kritiku od klubové legendy a viceprezidenta klubu Pavla Nedvěda (50). Bývalý skvělý záložník, pověstný svou neutuchající výdrží, se především pozastavil nad bídnou fyzickou připraveností svých nástupců. Po šokující prohře v Lize mistrů na půdě izraelského Maccabi Haifa 0:2 řešil se šéfem klubu budoucnost kouče Massimiliana Allegriho.

Nedvěd promluvil už po sobotní prohře s AC Milán, která tým shodila až na osmé místo ligové tabulky, propastných 10 bodů za vedoucí Neapol. "Hodněkrát jsme se zabývali hodnocením naší práce i toho, co odvádějí hráči. Je těžké obhájit takový začátek sezony," citovala jej italská média.

Pouze necelé dva měsíce po začátku nového ročníku mu hráči připadají bez jiskry. "Když odhlédnu od zranění, vidím na týmu nedostatky ve fyzičce. Hráči jsou těžkopádní," kritizoval někdejší energický záložník. Svalovat vinu jen na kouče, jemuž mimochodem po této sezoně končí smlouva na astronomických 7 milionů eur ročně (zhruba 172 milionů korun), ale odmítl.

Každopádně situace je pro fanoušky neúnosná. Porážka v Haifě znamená reálný konec nadějí na postup v Lize mistrů, Juventus spíš bude mít co dělat, aby před svými přemožiteli uhájil alespoň třetí příčku a přechod do Evropské ligy. Po zápase dokonce netradičně přišel k oficiálnímu rozhovoru před kamery prezident klubu Andrea Agnelli.

Podle italských médií si ještě předtím volal s Nedvědem a rozhodli se, že ještě Allegrimu dají šanci. "Dnešní večer je těžký, stejně jako aktuální období. Jsem tady, abych za to přijal zodpovědnost. Stydím se za to, co se děje. Zároveň ale vím, že fotbal je týmový sport, jejž hraje 11 lidí, ne jeden člověk," uvedl.

Problém podle něj mají všichni. "Pokud nevyhrajeme jediný souboj, není to vina trenéra. Co bude dál, rozhodneme na konci roku. Pro teď Allegri zůstává koučem Juventusu," řekl jasně. A za výsledky se omluvil fanouškům, kteří se teď podle něj musejí cítit zahanbeni, když vyjdou mezi lidi.

Komentátor televizní stanice Sky Giancarlo Marocchi, jenž provázel zápasem v Haifě, očekává, že úkol najít cestu ven bude ležet především na Nedvědovi. "Všeobecně se má za to, že právě on jako dlouholetý hráč nejlépe ze všech ví, co je teď správné. V kabině to zná, teď je to na něm. Každopádně zítřejší trénink bude pořádně ostrý," předvídal.