Mick Schumacher končí ve formuli 1, v Haasu ho nahradí veterán Hülkenberg

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Mick Schumacher končí ve formuli 1, v Haasu ho nahradí veterán Hülkenberg
Mick Schumacher ještě v barvách stáje Haas.
Mick Schumacher ještě v barvách stáje Haas.
Profimedia
Syn sedminásobného mistra světa Michaela Schumachera Mick (23) končí ve formuli 1. Ve stáji Haas jej od příští sezony nahradí jiný Němec Nico Hülkenberg (35), jenž dosud jezdil za Aston Martin.

Haas o ukončení smlouvy informoval na webu. "Jsem velmi zklamaný. Nebyla to hladká cesta, ale neustále jsem se zlepšoval a jsem přesvědčený, že do formule 1 patřím," reagoval na twitteru Schumacher.

Jeho odchod z Haasu se už nějaký čas očekával. Majitel stáje Gene Haas navíc nedávno prohlásil, že k udržení místa v týmu musí Schumacher v posledních čtyřech závodech sezony získat body. Ten však ve třech následujících závodech vyšel naprázdno a Haas se s ním rozhodl ukončit spolupráci ještě před závěrečnou Velkou cenou sezony, která je v Abú Zabí na programu v neděli.

Schumacher během dvou let v Haasu odjel 42 závodů. V loňském ročníku nebodoval, letos získal 12 bodů. Jeho nejlepším umístěním bylo šesté místo z Velké ceny Rakouska.

Haas místo něj pro nový ročník angažoval Hülkenberga, který plnou sezonu odjel naposledy v roce 2019, poté se mezi elitou představil čtyřikrát jako náhradník za piloty nakažené covidem-19.

"Má na kontě téměř dvě stovky startů, takže o jeho zkušenostech a znalostech se není nutné bavit. Je to spolehlivý jezdec, který dělá skvělé výsledky v kvalifikacích," řekl šéf stáje Günther Steiner.

Hülkenberg ve formuli 1 odstartoval do 181 závodů, ale na stupně vítězů nikdy nedosáhl. Nejlepším výsledkem bývalého jezdce Williamsu, Force India, Sauberu a Renaultu jsou tři 4. místa.