Pegulaová utekla Potapovové z mečbolů, v semifinále se pokusí zastavit Rybakinovou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Pegulaová utekla Potapovové z mečbolů, v semifinále se pokusí zastavit Rybakinovou
Jessica Pegulaová zvládla dramatický duel s Ruskou Potapovovou.
Jessica Pegulaová zvládla dramatický duel s Ruskou Potapovovou.AFP
Světová trojka Jessica Pegulaová (29) na domácím podniku WTA 1000 v Miami zdolala v noční bitvě 4:6, 6:3, 7:6 Anastasii Potapovovou (26), přestože soupeřka ve třetím setu dvakrát podávala na vítězství a měla dva mečboly. Američanka vyhrála i čtvrtý vzájemný duel, byť už potřetí až po těsné třísetové bitvě, a postupem do semifinále obhájila loňský výsledek. O finále se utká s dvanáct zápasů neporaženou Kazaškou Jelenou Rybakinovou (23).

Pegulaová – Potapovová 2:1

Pegulaová na všech šesti letošních turnajích vyhrála minimálně dva zápasy a nyní v Miami se stejně jako loni dostala již přes čtyři soupeřky do semifinále. 

Po třech dvousetových výhrách měla ve čtvrtfinále namále s Potapovovou. Podobně jako před dvěma týdny v Indian Wells ji zdolala až po obratu z 0-1 na sety, nyní na Floridě kvůli deštivému počasí až v půl druhé v noci a po více než dvou a půl hodinách boje 4:6, 6:3, 7:6.

29letá Američanka v zápase jako na houpačce prohrávala 4:6 a 0:2, ale pak získala 8 z 9 gamů a v rozhodující sadě vedla 2:0. Obrat málem nedotáhla, neboť ztratila čtyři hry po sobě a rázem prohrávala 3:5. I díky odvrácení dvou mečbolů dokázala vyrovnat a i když soupeřce nabídla druhou šanci utkání ukončit při servisu, k dalšímu mečbolu ji nepustila a v tie-breaku rozhodla o svém vítězství.

"Ve třetím setu za stavu 2:0 mi ztěžkly nohy. Získat druhý set mě stálo hodně sil. Ona hrála nebojácně, dobře se pohybovala a tlačila se do úderů. Důležité bylo nepodlehnout frustraci a snažit se udržet ve hře. Věděla jsem, že to pro ni bude těžké ukončit a jsem moc ráda, že jsem dokázala využít své šance," komentovala Pegulaová.

Sestřih zápasu Pegulaová – Trevisanová
Livesport CZ

O své celkově 7. finále si vítězka dvou turnajů WTA zahraje s Rybakinovou, s níž obě vzájemná střetnutí vyhrála. Naposledy loni na podzim v Guadalajaře v tie-breaku třetího setu.

"V minulosti jsem s ní neměla problém hrát. Ona ale v poslední době zvedla úroveň své hry, takže to bude těžká zkouška, obzvlášť po mém dnešním zápasu. Snad se rychle vzpamatuju, mám na to den volna," řekla vyčerpaná Pegulaová.

Rybakinová – Trevisanová 2:0

Světová sedmička Rybakinová, která mečbol přežila už ve třetím kole proti Paule Badosaové, ve čtvrtfinále smetla 6:3, 6:0 italskou antukářku Martinu Trevisanovou a připsala si 12. výhru v řadě. 

Vítězka loňského Wimbledonu a finalistka letošního Australian Open nastřílela 10 es. Do dvojciferných hodnot v nechytatelných servisech se dostala ve čtvrtém utkání po sobě, což se na WTA Tour podařilo naposledy v roce 2018 Kristýně Plíškové.

Kazaška před dvěma týdny triumfovala v Indian Wells a nyní v Miami, kde až dosud nikdy nebyla ani v osmifinále, má šanci jako teprve pátá tenistka v historii zkompletovat březnový Sunshine Double. Oba prestižní březnové podniky během jedné sezony dokázaly vyhrát jen Polka Iga Šwiateková (2022), Viktoria Azarenková (2016), Belgičanka Kim Clijstersová (2005) a dvakrát Němka Steffi Grafová (1994 a 1996).

"Rozhodně nejsem pod tlakem. Vím, že to dokázalo jen pár hráček a je to velmi těžké. Už jsem tu byla míček od vyřazení, takže jdu od zápasu k zápasu. Bylo by úžasné něčeho takového dosáhnout, ale pořád je to daleko," řekla Rybakinová, jež vylepšila letošní bilanci na 20:4 a v počtu výher se vyrovnala nejlepší Aryně Sabalenkové.

Sestřih zápasu Rybakinová – Trevisanová
Livesport CZ