Zimní sporty ONLINE: Dubovská dokončila slalom v Jasné na 14. místě, zvítězila Shiffrinová

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Zimní sporty ONLINE: Dubovská dokončila slalom v Jasné na 14. místě, zvítězila Shiffrinová
Aktualizováno
Dubovská dojela v Jasné na 14. místě.
Dubovská dojela v Jasné na 14. místě.Profimedia
Sezona nabitá boji na sněhu a ledu už je v plném proudu a také tento víkend se toho v zimních sportech děje hodně. Běžci na lyžích, sjezdaři, biatlonisté, skokani, sdruženáři, snowboardisté, rychlobruslaři, bobisté a mnozí další, ti všichni usilují o body do svých Světových pohárů. Díky tomuto online přenosu budete mít na Livesport Zprávách všechno na jednom místě a pěkně začerstva.

Neděle 21. ledna

18:00 – Skokan na lyžích Roman Koudelka obsadil na Světovém poháru v Zakopaném 21. místo. Do bodované třicítky se český reprezentant vešel počtvrté v sezoně a zaznamenal druhý nejlepší výsledek. Dosud bylo jeho maximem 17. místo z Innsbrucku. Sedmou výhru v sezoně vybojoval lídr seriálu Stefan Kraft Rakouska a 109. umístěním na stupních vítězů překonal rekord, o který se v SP dosud dělil s Finem Jannem Ahonenem.

Kompletní výsledky závodu

16:15 – Poslední test ve Světovém poháru před domácím mistrovstvím světa českým biatlonistkám nevyšel. V závodě s hromadným startem v Anterselvě byla z tria reprezentantek nejlepší Markéta Davidová, která po šesti trestných kolech obsadila dvaadvacátou příčku. Ztratila bezmála tři minuty na vítěznou Francouzku Julii Simonovou. Více informací najdete v článku.

Kompletní výsledky závodu

14:50Linus Strasser vyhrál jako čtvrtý německý lyžař v historii prestižní slalom v Kitzbühelu. V proslulém rakouském středisku se ke čtvrtému triumfu ve Světovém poháru v kariéře vyhoupl ze čtvrtého místa po prvním kole. O 14 setin porazil Švéda Kristoffera Jakobsena, který neudržel průběžné vedení, třetí skončil o dalších šest setin zpět obhájce prvenství a dvojnásobný vítěz kitzbühelského závodu Daniel Yule ze Švýcarska.

Kompletní výsledky závodu

13:30 – Mužský závod s hromadným startem na Světovém poháru v Anterselvě skončil triumfem norských biatlonistů. Zvítězil Vetle Sjastad Christiansen před Johannesem Dalem-Skjevdalem a Vebjörnem Sörumem. Čeští reprezentanti na startu patnáctikilometrového závodu nebyli.

Kompletní výsledky závodu

13:15 – Česká lyžařka Martina Dubovská obsadila ve slalomu na Světovém poháru v Jasné 14. místo a vyrovnala si nejlepší výsledek v sezoně. Vyhrála americká hvězda Mikaela Shiffrinová a zvýraznila vedení v průběžném pořadí seriálu.

Kompletní výsledky závodu

11:10 – Lyžařka Martina Dubovská postoupila do druhého kola slalomu Světového poháru v Jasné z 21. místa. Druhá česká reprezentantka Adriana Jelínková jízdu nedokončila a vypadla. Před druhým kolem, které začne ve 12:15, vede americká hvězda Mikaela Shiffrinová.

10:40 – Kvůli silnému dešti nemohly v neděli závodit skokanky na lyžích v Zau. Vedení Světového poháru v japonském středisku závěrečnou soutěž asijské části seriálu po několika odkladech zrušilo, neuskutečnila se ani kvalifikace.

10:30 – Snowboardistka Ester Ledecká vyhrála kvalifikaci i na druhý závod Světového poháru v paralelním slalomu v bulharském Pamporovu. Vyřazovací jízdy, ve kterých se pokusí navázat na sobotní vítězství, začnou ve 12 hodin.

Sobota 20. ledna

18:10 – Úvodní závod družstev v této sezoně Světového poháru ve skocích na lyžích vyhráli Rakušané. České kvarteto, v němž zkušeného Romana Koudelku doplnili mladí Benedikt Holub, Radek Rýdl a Kryštof Hauser, skončilo v Zakopaném po prvním kole jedenácté.

17:20 – Čeští skokani na lyžích obsadili v úvodním závodě družstev v této sezoně Světového poháru v Zakopaném jedenácté místo. Pro kvarteto, v němž zkušeného Romana Koudelku doplnili mladí Benedikt Holub, Radek Rýdl a Kryštof Hauser, závod skončil po prvním kole.

14:45 – Závody na 20 km klasicky s hromadným startem na Světovém poháru v Oberhofu vyhráli norský běžec na lyžích Erik Valnes a Švédka Frida Karlssonová. Kateřina Janatová obsadila 27. místo a Adam Fellner doběhl devětatřicátý. Michal Novák po problémech v úvodu závod nedokončil.

14:18 – Česká lyžařka Adriana Jelínková obsadila v obřím slalomu Světového poháru v Jasné 28. místo. Rodačka z Brna, která do loňského července reprezentovala Nizozemsko, uhájila v tatranském zimním středisku postavení po úvodní jízdě a potřetí v sezoně bodovala. Vyhrála suverénní Švédka Sara Hectorová před Mikaelou Shiffrinovou z USA.

13:44 – Biatlonisté Lucie Charvátová a Vítězslav Hornig byli dvanáctí v závodě smíšených dvojic na SP v Anterselvě. Poprvé v historii vyhráli Němci.

13:15 – Trojnásobná olympijská vítězka Ester Ledecká při návratu do snowboardového Světového poháru vyhrála v paralelním slalomu závod v Pamporovu. Do semifinále se v bulharském středisku dostala i druhá česká reprezentantka Zuzana Maděrová, která čtvrtým místem vyrovnala své maximum v seriálu. Více informací najdete v článku.

13:10 – Francouzský lyžař Cyprien Sarrazin ovládl i druhý sjezd Světového poháru v Kitzbühelu. Na rozdíl od pátečního těsného vítězství dnes na náročné sjezdovce Steif naprosto dominoval a druhého Marca Odermatta porazil o takřka sekundu. V průběžném hodnocení disciplíny se švýcarskému soupeři přiblížil na rozdíl pouhých šesti bodů a ještě více zdramatizoval souboj o malý křišťálový glóbus.

11:45 – Česká lyžařka Adriana Jelínková postoupila v obřím slalomu Světového poháru v Jasné do druhého kola. Rodačka z Brna, která do loňského července reprezentovala Nizozemsko, figuruje v tatranském zimním středisku po úvodní jízdě na 28. místě.

11:33 – Norský běžec na lyžích Erik Valnes vyhrál na Světovém poháru v Oberhofu po pátečním sprintu i dnešní závod s hromadným startem na 20 km klasicky. Adam Fellner obsadil bodované 39. místo, Michal Novák po problémech v úvodu nedokončil.

11:15 – Česká výprava na zimních olympijských hrách mládeže v Kangwonu se hned v úvodní soutěžní den dočkala zlaté medaile. Postarala se o ni biatlonistka Ilona Plecháčová, jež v Koreji vyhrála vytrvalostní závod na 10 kilometrů.

10:05Ester Ledecká při prvním startu v sezoně Světového poháru ve snowboardingu vyhrála v bulharském Pamporovu kvalifikaci. Do vyřazovacích jízd v paralelním slalomu, jež startují ve 12:00, postoupila také z desátého místa Zuzana Maděrová.

09:55 – Slovenská lyžařka Petra Vlhová nedokončila první kolo obřího slalomu na domácí sjezdovce v Jasné. Po pádu v první polovině trati skončila v ochranné síti, přičemž k ní přijeli lékaři, což signalizuje zranění. Po krátkém ošetření byla Vlhová přenesena na záchranářské saně a svezena dolů svahem, odkud měla být podle informací JOJ Sport transportována helikoptérou do nemocnice. Závod byl po její jízdě přibližně na 15 minut pozastaven. Více informací najdete v článku.

Pátek 19. ledna

19:20 – Pouze Roman Koudelka uspěl z tria českých reprezentantů v kvalifikaci Světového poháru skokanů na lyžích v Zakopaném. Do nedělního závodu postoupil z 31. místa. Radek Rýdl a Benedikt Holub, kteří dosud v této sezoně startovali v nižších pohárových soutěžích, se v Polsku umístili v sedmé desítce pořadí.

19:00 – Česká běžkyně na lyžích Tereza Beranová obsadila ve sprintu klasickou technikou na Světovém poháru v Oberhofu osmé místo. Pětadvacetiletá závodnice, jež se do seriálu vrátila po téměř dvouměsíční pauze, ztroskotala v německém zimním středisku v semifinále, už ve čtvrtfinále se rozloučili Kateřina Janatová a Luděk Šeller. Michalu Novákovi, který se rovněž vrací po nemoci, o dvě setiny sekundy a jedno místo unikl postup z kvalifikace.

15:45 – Biatlonistka Jessica Jislová odstřílela bezchybně páteční zkrácený vytrvalostní závod v Anterselvě a obsadila jedenáctou příčku. První výhru ve Světovém poháru si připsala Švýcarka Lena Häckiová-Grossová. Více informací najdete v článku.

14:20 – První ze dvou sjezdů Světového poháru v Kitzbühelu vyhrál francouzský lyžař Cyprien Sarrazin, jenž prožívá ve 29 letech životní sezonu. Na náročné sjezdovce Streif si připsal druhou sjezdovou výhru v ročníku a zdramatizoval boj o malý křišťálový glóbus za hodnocení královské disciplíny.

14:15 – Běžci na lyžích Michalu Novákovi o dvě setiny sekundy a jedno místo unikl postup do čtvrtfinále sprintu klasickou technikou v rámci Světového poháru v Oberhofu. Zbývající čeští reprezentanti Luděk Šeller, Tereza Beranová a Kateřina Janatová v kvalifikaci uspěli. Vyřazovací jízdy startují v 15:20.