Brazilská reprezentace poprvé vyzkouší Endricka, nejmladšího hráče od doby Ronalda

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Brazilská reprezentace poprvé vyzkouší Endricka, nejmladšího hráče od doby Ronalda
Endrick se objeví na srazu brazilské reprezentace.
Endrick se objeví na srazu brazilské reprezentace.Profimedia
Sedmnáctiletý útočník Endrick dostal premiérovou pozvánku do brazilské fotbalové reprezentace. V týmu pětinásobných mistrů světa může talentovaný hráč Palmeiras a budoucí posila Realu Madrid debutovat 16. listopadu v utkání kvalifikace mistrovství světa proti Kolumbii, nebo o pět dní později v zápase s úřadujícími světovými šampiony Argentinci. Nominaci oznámil prozatímní trenér Fernando Diniz.

Endrick se stal nejmladším hráčem brazilské reprezentace od roku 1993, kdy se v mužstvu objevil poprvé Ronaldo, pozdější dvojnásobný mistr světa a trojnásobný vítěz ankety FIFA o nejlepšího světového fotbalistu.

"Je to hráč, který má velký potenciál. Uvidíme, jestli se mu povede ho potvrdit," řekl Diniz na tiskové konferenci o Endrickovi. "Ta nominace neznamená, že je pod tlakem. Je to ocenění a pohled do budoucnosti, co může z tohohle kluka být. Kluk, co se narodil v roce 2006, musí upoutat mou pozornost, když předvádí to, co předvádí. Momentálně září, hraje v Brazílii proti výborným týmům a dokáže se prosadit," uvedl brazilský kouč.

Endricka si už loni v prosince pojistil Real Madrid, který s ním podepsal pětiletou smlouvu platnou od léta příštího roku. Podle médií za něj Palmeiras inkasuje 72 milionů eur (asi 1,7 miliardy korun). V jeho prvním mužstvu debutoval loni v říjnu. Dosud za Palmeiras odehrál 45 zápasů a dal 13 gólů.