Budoucí kapitán? Murray podporuje Federera, aby zůstal zapojen do Laver Cupu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Budoucí kapitán? Murray podporuje Federera, aby zůstal zapojen do Laver Cupu
Roger Federer po boku Andyho Murrayho na Laver Cupu.
Roger Federer po boku Andyho Murrayho na Laver Cupu.
AFP
Andy Murray (35) vidí Rogera Federera (41) jako budoucího kapitána Laver Cupu. Tuto myšlenku nastínil poté, co Björn Borg naznačil, že šestý ročník turnaje ve Vancouveru v příštím roce by mohl být jeho posledním.

Federer se o víkendu rozloučil s profesionálním tenisem na turnaji v Londýně, kde v pátek naskočil do čtyřhřy po boku velkého rivala Rafaela Nadala. Jeho poslední soutěžní zápas kariéry mimo jiné skončil porážkou.

Tým Evropy na prestižním turnaji prohrál s týmem světa 8:13 a Federer tak přišel o možnost získat během aktivní kariéry ještě jednu trofej. Nicméně po odchodu švédského velikána Borga se uvolní místo kapitána.

Federer, který během své zářivé kariéry vyhrál 20 grandslamů, uvedl, že po odložení rakety nemá žádné bezprostřední plány, ale je pravděpodobné, že se bude chtít nadále účastnit Laver Cupu, který navíc pomáhal vytvořit.

Statistiky Laver Cupu

"Jsem si jistý, že Roger nějakým způsobem zůstane zapojen do Laver Cupu a možná jednou bude i kapitánem týmu," řekl Murray. "Koučování mu jednoduše jde, tenis stále sleduje a tu hru miluje. Myslím, že pro bývalé hráče, kteří se věnují trenérské práci, je důležité, aby tak nějak zůstali v obraze a znali okolí a prostředí."

Murray debutoval na Laver Cupu v londýnské O2 areně, když se připojil k dalším členům "velké čtyřky" - Federerovi, Nadalovi a Novaku Djokovičovi - a nastoupil za tým Evropy.

Mimochodem Murray není jediný, kdo ve Švýcarovi vidí mentora. Také Djokovič vyjádřil naději, že se Federer bude jednou věnovat trenérské práci. "Roger toho může nabídnout hodně, myslím, že se dokáže podělit o mnoho užitečných a cenných věcí takřka s kýmkoli."

"Pokud by o tom Federer někdy uvažoval, jsem si jistý, že dokáže každého hráče, ať už by to byla žena či muž, výrazně herně obohatit. Na hřišti i mimo něj. Je to bezpochyby jeden z nejlepších hráčů, kteří kdy hráli tuto hru," řekl Djokovič.