Brest přidělal Vieirovi další vrásky, Štrasburk čeká na výhru už osm zápasů

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Brest přidělal Vieirovi další vrásky, Štrasburk čeká na výhru už osm zápasů

Souboj Brestu se Štrasburkem vítěze nepřinesl.
Souboj Brestu se Štrasburkem vítěze nepřinesl.AFP
Štrasburk v dohrávce 12. kola Ligue 1 prohloubil výsledkové trápení, v Brestu remizovali 1:1. O úvodní trefu se na konci první půle postaral domácí útočník Jérémy Le Douaron, jenž se do celku z Bretaně dostal před třemi roky z klubu působícího až ve čtvrté nejvyšší francouzské soutěži. V 80. minutě srovnal nizozemský mladík Emanuel Emegha, navzdory tomu ale hosté nenašli recept na výhru již v osmém ligovém klání po sobě a s legendárním Patrickem Vieirou na lavičce se nacházejí jen dva body od sestupového pásma.

Brest – Štrasburk 1:1

Výhry Brestu dosud vždy přicházely v tandemu. Piráti se v této sezoně radovali ze tříbodových zisků celkem šestkrát, přičemž tyto úspěchy byly rozloženy do tří vítězných minisérií. Tentokrát ovšem cítili šanci na třetí skalp v řadě, jelikož na jejich stadion přijel Štrasburk, který dosud posbíral na hřištích soupeřů pouhé čtyři body.

Do první větší šance utkání se dostali ve 29. minutě hosté, proti Lebu Mothibovi však vyběhl brankář Marco Bizot a střelu zblízka zneškodnil. Na druhé straně se mohl prosadit Romain Del Castillo, ovšem jeho technický pokus z dálky skončil těsně vedle. Diváci se gólu v první půli přece jen dočkali, ve 44. minutě dostal výbornou přihrávku Le Douaron a střelou mezi nohy překonal gólmana.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Druhá půle dlouho nenabízela příliš atraktivní diváckou podívanou. Aaž v 72. minutě se dostal do příležitosti Mathias Pereira Lage, jeho hlavička ale mířila o pár decimetrů vedle pravé tyče. Přesto hosté poměrně nečekaně vyrovnali, když po perfektní přihrávce ze strany zakončoval do prázdné brány Emegha. Vítězství mohl přece jen urvat pro sebe Brest, jenže Mahdi Camara nemířil zblízka přesně.

Tabulka Ligue 1