Třebíč v Chance lize s vedoucí Porubou padla až na nájezdy, Vsetín si zastřílel a vyhrál

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Třebíč v Chance lize s vedoucí Porubou padla až na nájezdy, Vsetín si zastřílel a vyhrál
Vsetín dal Litoměřícím osm branek.
Vsetín dal Litoměřícím osm branek.hc-vsetin.cz / Dušan Karlík
Hokejisté Poruby vyhráli v 29. kole první ligy na ledě třetí Třebíče 3:2 až po samostatných nájezdech a jejich náskok před druhým Vsetínem se zmenšil na 12 bodů. Valaši doma porazili Litoměřice 8:5. Čtvrtý Prostějov prohrál doma se Sokolovem 2:5.

Slavia – Přerov 3:2

Poslední Slavia doma zdolala Přerov 3:2 a připsala si teprve druhou výhru z posledních pěti zápasů. Pražané rozhodli ve druhé třetině, kdy získali vedení 3:0. V čase 27:33 otevřel skóre Tomáš Knotek a pak se prosadili v početní výhodě Jaroslav Brož a Jiří Průžek. Zubři zkorigovali výsledek ve 46. a 49. minutě díky gólům Jiřího Goiše a Antonína Pechance. Přerov prohrál potřetí z posledních čtyř zápasů.

Frýdek-Místek – Pardubice B 2:1

Frýdek-Místek porazil doma Pardubice B 2:1 a vyhrál čtvrtý z posledních pěti zápasů. Záložní tým Dynama třikrát za sebou vyhrál. Sice ho po 35 sekundách dostal do vedení Michal Pochobradský, ale v 49. minutě vyrovnal Vojtěch Šuhaj a v čase 52:01 otočil výsledek v přesilové hře Rostislav Marosz.

Kolín – Jihlava 4:5p

Třetí výhru z posledních čtyř zápasů si připsala Jihlava, která vyhrála v Kolíně 5:4 v prodloužení. V čase 63:15 o tom rozhodl v přesilové hře Tomáš Čachotský. Tři body za gól a dvě asistence si připsal za vítěze lotyšský obránce Patriks Ozols. Za Kozly dvakrát skóroval Stanislav Vrhel.

Prostějov – Sokolov 2:5

Sokolovu získal v Prostějově do 8. minuty vedení dvěma góly Daniel Kružík, v čase 16:27 snížil Jan Veselý, ale za 61 sekund vrátil hostům náskok Tomáš Vracovský. V úvodu druhé části snížil Zdeněk Doležal, ale v 53. minutě dovršil hattrick Kružík a v závěru zpečetil při power play výsledek Jaromír Kverka.

Vsetín – Litoměřice 8:5

Vsetín vyhrál páté z posledních šesti utkání. Valaši od 4. do 10. minuty získali vedení 3:0. Skóre otevřel Luboš Rob a pak využili početní výhody Dán Mads Larsen s Janem Kernem. Ještě v první třetině snížili David Aubrecht, který také skóroval v přesilovce, a Petr Hauser. V 29. minutě se podruhé prosadil Kern. Na kontakt dostal Litoměřice Fin Markus Korkiakoski.

V čase 38:32 v přesilovce vrátil Vsetínu dvoubrankový náskok Erik Hrňa a brankami ve 40. a 51. minutě pojistil náskok Matyáš Dědek, jenž v druhém případě využil přesilovku. Stadion vrátil do hry nejprve ve hře čtyř proti třem Petr Hauser a potom Petr Ton. Sekundu před koncem při power play zpečetil výsledek do prázdné branky Adam Hořanský.

Třebíč – Poruba 2:3sn

Poruba si připsala teprve druhou výhru z posledních pěti zápasů. Po 24 sekundách ji dostal v Třebíči do vedení Petr Mrázek, ale ve 4. minutě vyrovnal ve vlastním oslabení Martin Dočekal, který ve 39. minutě také otočil stav. Po 96 sekundách třetí třetiny ale vyrovnal Tomáš Gřeš a v rozstřelu dovršil obrat Kanaďan Aaron Berisha.

Znojmo – Zlín 4:2

Vítěz první ligy z minulé sezony Zlín prohrál na ledě 13. Znojma 2:4 a ztratil pátý z posledních sedmi zápasů. Orli se ujali vedení v 18. minutě v přesilové hře díky Petru Beránkovi. Za 31 sekund sice smazal ztrátu Fin Mikko Salmio, ale ve druhé části vrátil Znojmu náskok Pavel Jenyš a v přesilovce pěti proti třem zvýšil Martin Šťovíček. V 52. minutě ještě vykřesal Beranům naději Martin Lang, ale za 64 sekund pojistil náskok Tomáš Svoboda.

Tabulka Chance Ligy.
Tabulka Chance Ligy.Livesport