Konec negativní série. McDavid se prosadil po 10 zápasech bez gólu, rozhodl v prodloužení

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Konec negativní série. McDavid se prosadil po 10 zápasech bez gólu, rozhodl v prodloužení

Connor McDavid má v aktuální sezoně bilanci 22+72.
Connor McDavid má v aktuální sezoně bilanci 22+72.Profimedia
Connor McDavid (27) v noci rozhodl utkání NHL mezi Edmontonem a St. Louis brankou v prodloužení a ukončil tak 10 zápasů dlouhé čekání na gól. Oilers si pro vítězství došli i díky dvěma brankám Zacha Hymana (31). Plný bodový zisk slavili také Rangers, kteří na domácím ledě porazili Columbus 4:1. Organizace z New Yorku posbírala jako první v aktuálním ročníku 40 výher a vyhoupla se do čela soutěže.

Edmonton – St. Louis 3:2p

St. Louis vedl v čase 4:49 brankami Roberta Thomase a Pavla Bučněviče 2:0. Na přelomu první a druhé třetiny ale vyrovnal Zach Hyman, který se posunul v tabulce střelců na druhé místě. Na kontě má čtyřicet branek. Zápas rozhodl v prodloužení individuální akci McDavid, který asistoval v základní hrací době u obou branek Edmontonu.

NY Rangers – Columbus 4:1

Skóre otevřel v New Yorku ve 28. minutě domácí útočník Artěmij Panarin střelou po vhazování v levém kruhu. Ještě v prostřední třetině zvýšil v přesilové hře Adam Fox. Špatnou rozehrávku gólmana Igora Šesťorkina potrestal Cole Sillinger a snížil. Rangers pojistili vítězství v poslední minutě dvěma trefami do prázdné branky. Skórovali Chris Kreider a Panarin, který si v utkání připsal tři body a byl vyhlášen první hvězdou.

Rangers dosáhli čtyřicáté výhry v teprve šedesátém utkání sezony, čímž vyrovnali 51 let starý klubový rekord. Deset vítězství vybojovali v únoru, ve kterém prohráli pouze minulý zápas v Columbusu.

Tabulka NHL