Seattle pod širým nebem jasně zvítězil, aktuální šampiony s Paterou na střídačce porazil 3:0

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Seattle pod širým nebem jasně zvítězil, aktuální šampiony s Paterou na střídačce porazil 3:0
Seattle v zápase neinkasoval.
Seattle v zápase neinkasoval.Profimedia
Hokejisté Seattlu vyhráli v tradičním utkání Winter Classic hraným pod širým nebem nad Vegas Golden Knights 3:0. Hrdinou zápasu se stal brankář Joey Daccord (27), který je vůbec prvním gólmanem historie, jenž kdy v prestižním zápase Winter Classic udržel čisté konto. Potřeboval k němu 35 zákroků. Jiří Patera (24) na druhé straně pouze seděl na střídačce.

Seattle – Vegas 3:0

Utkání, které sledovalo 47 313 diváků, gólově načal v 5. minutě svým desátým zásahem v sezoně finský útočník Eeli Tolvanen, jenž tečoval kotouč mimo dosah brankáře Logana Thompsona. Tolvanen se navíc podepsal asistencí také pod druhý zásah, který obstaral dělovkou ve druhé třetině obránce Will Borgen. Pro něj šlo o vůbec první gól v tomto ročníku.

Hráči Golden Knights se snažili, ale za Daccordovými zády neskončil ani jeden ze sedmi pokusů Jonathana Marchessaulta, šesti Alexe Pietrangela či pěti Jacka Eichela. Opora týmu Kraken si tak připsala druhé čisté konto v sezoně i kariéře a jen prohloubila krizi aktuálních šampionů.

Golden Knights totiž z posledních osmi utkání šestkrát prohráli, i tak jsou ale se 49 body na děleném prvním místě Západní konference.