Hradecký Klíma po druhé výhře v sérii: Při hře pět na pět jsme silní, ale nesmíme nic podcenit

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Hradecký Klíma po druhé výhře v sérii: Při hře pět na pět jsme silní, ale nesmíme nic podcenit

Kevin Klíma se tlačí před gólmana Vítkovic Lukáše Paříka.
Kevin Klíma se tlačí před gólmana Vítkovic Lukáše Paříka.Profimedia
Hradecký Mountfield pojede do Ostravy s velkou šancí na rychlé ukončení série předkola a postup do čtvrtfinále play off hokejové extraligy. V obou domácích utkáních po většinu času Vítkovice přehrával, přesto ale vždy vstřelil jediný gól ze hry pět na pět. Pokaždé se o něj postaral Kevin Klíma (26).

Mountfield – HK Vítkovice 1:0

Klíma v obou zápasech skóroval v úvodní části. Jeho druhá branka v sérii stačila Hradci Králové k hubenému vítězství 1:0, nicméně její autorství bylo sporné. Mnohem více se totiž radoval Oliver Okuliar. "Někdo nahrál na Jérémieho Blaina, ten vystřelil a ani já sám nevím, jestli jsem si na puk sáhl. Ale gól je gól," řekl Klíma po utkání novinářům.

Tou dobou ještě netušil, že další branky už v utkání nepadnou. Zvlášť když první bitva skončila divočejším výsledkem 4:3. Mountfield si v ní hodně přitížil celou spoustou zbytečných trestů, po nichž inkasoval všechny tři góly. Tentokrát už se stejných chyb vyvaroval.

Statistiky zápasu
Statistiky zápasuLivesport

"Byli jsme vyloučení jednou, takhle musíme pokračovat a soustředit se na to, abychom byli disciplinovaní. Zápasy jsou vyrovnané, takže speciální týmy hodně rozhodují," uvedl Klíma.

Při hře v plném počtu nicméně Hradec Králové pět třetin v sérii dominoval. "Víme, že ve hře pět na pět jsme strašně silný tým. Máme hodně hráčů, kteří jsou silní na puku. Umíme si dávat nahrávky, střílet a přebruslovat soupeře. Myslíme si, že v tom jsme odskočení," nabádal hradecký útočník, jehož tým však začal mít s Vítkovicemi velké potíže ve třetině šesté.

Hosté ji sehráli nejlépe za celé dvojutkání, soupeře sevřeli do velkého tlaku. "Podle mě jsme se začali strašně bát a hráli jsme v obraně. Vůbec jsme neměli sebevědomí na puku a odhazovali jsme ho. Takhle nesmíme hrát," nabádal Klíma. Mountfield musel na konci výrazně podržet brankář Lukáš Pařík, jenž vychytal své první čisté konto v extraligovém play off. "Ano, hodně nám pomohl," souhlasil Klíma.

Předkolo se nyní stěhuje do Vítkovic za stavu 2:0 pro Hradec Králové, jemuž tak k postupu do čtvrtfinále chybí poslední krok. Zkušenost z loňského semifinále však ukazuje, že není zdaleka nic rozhodnuté. Tehdy ztratili Východočeši dokonce vedení 3:0 na zápasy.

"Teď je jiná sezona, na tu minulou už nemyslíme. Nesmíme nic vypustit, jinak nás to klidně může stát sérii. Každý zápas musíme hrát, jako by to bylo 0:0, a soustředit se na sebe," nabádal Klíma. "Jsme rádi, že jsme doma dvakrát vyhráli, a teď musíme hrát ten svůj hokej i u nich. Doufejme, že tam zvítězíme," dodal.

Pavouk play off Tipsport extraligy