Stehlík dvěma body pomohl Vítkovicím k postupu. Euforie v kabině je obrovská, líčí

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Stehlík dvěma body pomohl Vítkovicím k postupu. Euforie v kabině je obrovská, líčí

Postupová radost. Vítkovice se po 12 letech probily do extraligového semifinále
Postupová radost. Vítkovice se po 12 letech probily do extraligového semifinále Profimedia
Nejlepší zápas sezony odehrál v dresu vítkovických hokejistů obránce Jakub Stehlík (32). Na postupové výhře 4:3 v prodloužení nad domácí Kometou Brno v šestém čtvrtfinále play off se podílel gólem a asistencí. Pro rodáka ze Znojma je postup do semifinále o to sladší, že Kometu považoval odmalička za velkého regionálního rivala.

"Užívám si tento úspěch o to víc, že jsme se probojovali do semifinále právě přes Brno," řekl novinářům 32letý obránce, který v extralize odehrál 128 zápasů a dnes svou bilanci rozšířil o teprve čtvrtý gól. "Euforie v kabině je obrovská. Teď oslavujeme, ale od zítřka se začneme připravovat na další sérii. Soupeře si nemůžeme vybrat, ale mezi čtyřmi už je to jedno," konstatoval.

Vítkovice jsou v semifinále po 12 letech a jejich hráči dobře vnímají, jak těžká cesta k postupu vedla. "Každý zápas byl o jednom rozdílovém gólu, ale s tím jsme počítali, že to nebude nijak jednoduché," řekl Stehlík, který byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu ve vítězném týmu.

Druhý celek dlouhodobé části rozhodl gólem v přesilovce a byla to v sérii vůbec první vítkovická trefa v početní výhodě. "Konečně jsme si pomohli v přesilovce, jednou to přijít muselo. Peter je velmi kvalitní hráč a především střelec. Vzal to na sebe a trefil to parádně," pochválil amerického střelce Petera Muellera, který dal v sérii tři vítězné góly a byl hlavním strůjcem vítkovického postupu.

Možná klíčovým momentem duelu byla 40. minuta, kdy právě Stehlík ideálně přihrál Robertsi Bukartsovi na vyrovnávací gól. "Nakoplo nás to, Kometa byla v této fázi zápasu lepší a my jsme ji zabrzdili. V kabině jsme si pak řekli, že to zlomíme, že sedmý zápas hrát nechceme. Za mě je to fér, že se rozhodlo v tak náročné sérii v prodloužení. Postup byl naším cílem, věřili jsme si jako tým a povedlo se to," radoval se Stehlík.

Souhrn zápasu Kometa Brno – Vítkovice