Plíšková překvapivě končí už v úvodním kole, zničila ji kvalifikantka Parksová

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Plíšková překvapivě končí už v úvodním kole, zničila ji kvalifikantka Parksová

Aktualizováno
Plíšková překvapivě končí už v úvodním kole, zničila ji kvalifikantka Parksová
Plíšková překvapivě končí už v úvodním kole, zničila ji kvalifikantka ParksováProfimedia
Karolína Plíšková nebude na letošní ročník Agel Open vzpomínat ráda. S Ostravou se loučí už po úvodním kole, v němž ji nečekaně a hlavně překvapivě snadno vyřadila Alycia Parksová. Američanka, která se musela prokousat kvalifikací, zničila českou tenistku 6:0, 7:6. Končí i loňská vítězka US Open Emma Raducanuová, která podlehla Darje Kasatkinové 5:7, 4:6. A dohrála i turnajová osmička Jelena Ostapenková z Lotyšska.

Plíšková letos už počtvrté v sezoně nestačila na hráčku mimo TOP 100. Devatenáctá tenistka světa a nejvýše postavená Češka prohrála se soupeřkou, které patří v žebříčku 144. místo, za hodinu a 29 minut.

Čtvrtfinalistka letošního US Open se stala první Češkou, která v Ostravě vypadla. Do 2. kola se probojovaly Petra Kvitová a Tereza Martincová, až ve středu se představí čerstvá šampionka z Tallinnu Barbora Krejčíková a Karolína Muchová.

Plíšková neuspěla ve slezské metropoli ani na druhý pokus. Předloni vypadla po volném losu ve druhém kole, minulý rok na tvrdém povrchu v Ostravar Aréně nestartovala kvůli zraněnému zápěstí.

"Bohužel to byl z mé strany špatný zápas. Možná jeden z nejhorších letos. Nemohla jsem se vůbec dostat do rytmu. Soupeřka střílela, výborně servírovala a nebylo se kde chytit. Ani odzadu jsem se necítila dobře," řekla Plíšková na tiskové konferenci. "Dlouho jsem nehrála před českým publikem a necítila jsem se úplně dobře. Bohužel to takhle dopadlo," doplnila.

Rodačce z Loun se úvod zápasu vůbec nevydařil. Parksová, která v kvalifikaci vyřadila Němku Annu-Lennu Friedsamovou a Rusku Oksanu Selechmetěvovou, jí nedovolila ani jednu hru a Plíšková dostala po sedmadvaceti minutách hry "kanára".

Ve druhém setu získala Češka ve třetí hře brejk. Od stavu 3:1 ale prohrála čtyři hry za sebou a Parksová podávala na vítězství. Plíšková sice dokázala duel vyrovnat a vynutit si zkrácenou hru, v ní ale uhrála jen tři míčky. Utkání zakončila osmou dvojchybou.

"Ve druhém setu se dalo ještě něco dělat. Vedla jsem 3:1, mohla jsem si udržet servis a vyhrát. Ona navíc začala kazit a já se do toho dostávala. Bohužel mi to ale trvalo set a dát soupeřce set náskok, je moc," dodala Plíšková.

Statistiky utkání Parksová – Plíšková

V turnaji pokračuje nasazená pětka Kasatkinová. Rodačka z ruského Togliati porazila Britku a loňskou vítězku US Open Raducanuovou 7:5, 6:4. Jedenáctá hráčka světa Kasatkinová sebrala soupeřce čtyřikrát servis a po vítězství v prvním vzájemném utkání vyzve v další fázi krajanku Jekatěrinu Alexandrovovou.

Statistiky utkání Raducanuová – Kasatkinová

Postoupila také turnajová šestka Belinda Bencicová. Olympijská vítězka z Tokia otočila po dvou hodinách a 41 minutách duel s Kanaďankou Eugenií Bouchardovou. Finalistku WImbledonu z roku 2014 porazila 6:7, 6:1, 6:4. Švýcarka narazí na vítězku duelu mezi Krejčíkovou a Shelby Rogersovou.

Statistiky utkání Bencicová – Bouchardová

Postoupila také Američanka Caty McNallyová, jež přehrála Rusku Annu Blinkovovou 6:1, 6:2. V osmifinále narazí na Karolínu Muchovou, nebo Brazilku Beatriz Haddadovou Maiaovou.

Statistiky utkání McNallyová – Blinkovová

Končí naopak turnajová osmička Ostapenková. Někdejší šampionka Roland Garros prohrála dvakrát 2:6 s Běloruskou Alexandrou Sasnovičovou. Lotyška prohrála na okruhu WTA potřetí za sebou, před týdnem vypadla také v prvním kole v Tallinnu. Sasnovičová porazila o tři roky mladší soupeřku na pátý pokus a ve 2. kole se utká s Jelenou Rybakinovou z Kazachstánu.

Statistiky utkání Ostapenková – Sasnovičová