Před plnou halou se vždy hraje nejlépe, lebedil si po derby pardubický Košťálek

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Před plnou halou se vždy hraje nejlépe, lebedil si po derby pardubický Košťálek

Pardubičtí Ondřej Matýs a Robert Kousal v derby proti Hradci Králové.
Pardubičtí Ondřej Matýs a Robert Kousal v derby proti Hradci Králové.Profimedia
První čtvrtinu základní části extraligy zakončili hokejisté Pardubic výhrou 5:2 nad Hradcem Králové ve východočeském derby. Důležité góly vstřelili domácí Robert Kousal (32) a Jan Košťálek (27), Dynamo se díky vítězství před desetitisícovou návštěvou udrželo v čele nejvyšší soutěže.

"Před plnou halou se hraje vždy nejlépe. Diváci nás hnali a chtěli vidět góly, které jsme v minulých zápasech nedávali," řekl Košťálek novinářům po utkání. Po jeho střele Dynamo vyrovnalo na 1:1, když před brankou tečoval právě Kousal. "Nevím stoprocentně, ale myslím, že jsem to tečoval. Snažil jsem se postavit do dráhy střely, když Honza napřahoval,“ komentoval situaci, po níž se nahlášený autor gólu měnil.

Dynamo nakonec vyhrálo první třetinu 2:1. "Potřebovali jsme odpovědět na jejich gól, to se nám povedlo skvěle, pak už jsme udávali ráz zápasu," uvedl. Spolupráci si oba hráči zopakovali ve druhém dějství.

Kousal přihrávkou od mantinelu našel najíždějícího Košťálka. "Do takové šance se často nedostávám, tak mi hlava trochu šrotovala, pak mě napadlo hodit puk nahoru. Dopadlo to dobře," líčil pardubický obránce.

Dynamo vedlo o tři góly, ale Mountfield hrál v poslední třetině tři přesilové hry. Využil až tu poslední. "Bylo to náročné, ale určitě se za stavu 4:1 hraje lépe. Věřili jsme, že to dotáhneme do zdárného konce. Netlačili jsme se ve čtyřech dopředu. Zahráli jsme to tak, abychom zápas vyhráli," doplnil Kousal.

Pardubice vyhrály 5:2 a po první čtvrtině základní části extraligy se drží na první pozici. "Myslím, že pořád máme co zlepšovat, ale celkově pro nás první čtvrtina dopadla dobře," poznamenal Košťálek.

Statistiky utkání Pardubice – Hradec Králové
Statistiky utkání Pardubice – Hradec KrálovéFlashscore