Sledovali jsme stav druhého zápasu, takže jsme věděli, že nám stačí remíza, přiznal Alonso

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Sledovali jsme stav druhého zápasu, takže jsme věděli, že nám stačí remíza, přiznal Alonso
Leverkusen do další fáze Ligy mistrů nepostoupil, vybojoval si však účast v play off Evropské ligy.
Leverkusen do další fáze Ligy mistrů nepostoupil, vybojoval si však účast v play off Evropské ligy.Profimedia
Trenér fotbalistů Leverkusenu Xabi Alonso (40) si po bezbrankové remíze s Bruggami oddechl, že jeho tým splnil minimální cíl a obsadil ve skupině Ligy mistrů třetí místo. Bayer si tak na jaře zahraje alespoň play off Evropské ligy, španělský kouč si ale uvědomuje, že ani v úterý nebyl výkon jeho týmu ideální.

"Chtěli jsme zůstat v evropských pohárech i na jaře. Sledovali jsme průběžný stav druhého zápasu a věděli jsme, že nám remíza stačí," řekl novinářům Alonso, jenž nasadil do základní sestavy i reprezentačního útočníka Patrika Schicka. Toho v 89. minutě vystřídal jeho kolega z národního týmu Adam Hložek.

Leverkusen remízou bodově dostihl Atlético Madrid, které prohrávalo v Portu už od 24. minuty o dvě branky. "Colchoneros" nakonec prohráli 1:2 a kvůli horší vzájemné bilanci s německým týmem se propadli na čtvrtou příčku skupiny B. O prvních dvou místech pro Porto a Bruggy bylo rozhodnuto už po minulém kole.

Tabulka Ligy mistrů - skupina B
Tabulka Ligy mistrů - skupina BFlashscore

"Splnili jsme minimální cíl. Jsme za to šťastní, zejména v současné složité situaci," podotkl kapitán týmu Lukas Hradecky.

Leverkusen pošesté v řadě nevyhrál a stále se nevymanil z krize, která ho provází od začátku sezony. "Proti Bruggám to byl alespoň lepší výkon do defenzivy. Teď máme čas na práci, a jsem si jistý, že na jaře budeme i v Evropě vypadat lépe," řekl Alonso, jehož tým je v bundeslize až na 16. místě.

Přehled zápasu Leverkusen 0:0 Bruggy