Keysová ve Štrasburku slaví první trofej z evropské antuky, ve finále smetla Collinsovou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Keysová ve Štrasburku slaví první trofej z evropské antuky, ve finále smetla Collinsovou

Madison Keysová získala celkově 8. titul
Madison Keysová získala celkově 8. titulProfimedia
Madison Keysová (29) ve finále turnaje WTA 500 ve Štrasburku smetla 6:1, 6:2 rozjetou krajanku Danielle Collinsovou (30) a získala svůj celkově 8. titul. Na evropské antuce triumfovala Američanka poprvé.

Collinsová – Keysová 1:6, 2:6

Madison Keysová zahájila sezonu kvůli problémům s ramenem až v březnu, před Roland Garros se však dostala do skvělé formy. Po semifinále v Madridu a čtvrtfinále na další tisícovce v Římě vyhrála turnaj WTA 500 ve Štrasburku, kde ve čtyřech duelech neztratila ani set a prohrála jen 16 gamů.

Ve svém celkově 13. finále a prvním od loňského června smetla 6:1, 6:2 Danielle Collinsovou, vzájemnou bilanci upravila na 2:1 a získala 8. titul. Na evropské antuce finalistka US Open z roku 2017 triumfovala poprvé.

"Tohle byl dokonalý týden. Po tom začátku roku, kdy jsem nevěděla, kdy zase budu hrát, je to vážně skvělý pocit a moc si to užívám. Hrála jsem tady s těžkými soupeřkami a předváděla skvělý tenis. Do dalších týdnů mi to dodá spoustu sebevědomí," pochvalovala si devětadvacetiletá Keysová, jež si poradila i s Číňankou Xinyu Wang, Polkou Magdou Linetteovou a Ruskou Ljudmilou Samsonovovou. Ve světovém žebříčku se posune z 16. na 12. místo. 

Třicetiletá Collinsová, která po sezoně ukončí kariéru, si finále zahrála na třetím z pěti posledních turnajů, ale na triumfy z Miami a Charlestonu nenavázala. Z posledních 25 zápasů utrpěla teprve třetí porážku a první s jinou soupeřkou než Arynou Sabalenkovou. Ve Štrasburku marně usilovala o celkově 5. titul, první dva dva slavila v roce 2021 (Palermo a San José).

Bývalou světovou sedmičku Keysovou v prvním kole nadcházejícího French Open čeká duel s Mexičankou Renatou Zarazúaovou. Collinsová se na úvod střetne s krajankou Caroline Dolehideovou. 

Výsledky turnaje WTA 500 ve Štrasburku