Djokovič porazil ve dvou tie-breacích Fritze a zahraje si o rekordní šestý titul z Masters

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Djokovič porazil ve dvou tie-breacích Fritze a zahraje si o rekordní šestý titul z Masters
Djokovič porazil ve dvou tie-breacích Fritze a zahraje si o rekordní šestý titul z Masters
Djokovič porazil ve dvou tie-breacích Fritze a zahraje si o rekordní šestý titul z MastersProfimedia
Srbský tenista Novak Djokovič (35) v semifinále Turnaje mistrů porazil dvakrát 7:6 Američana Taylora Fritze (25) a v neděli bude bojovat o šestý titul ze závěrečného podniku sezony, kterým by vyrovnal rekord Rogera Federera.

Djokovič – Fritz 2:0

Djokovič se do finále Turnaje mistrů probojoval po čtyřech letech a je v něm celkově poosmé. Soupeřem vítěze 21 grandslamů bude úspěšnější z večerního duelu mezi Casperem Ruudem z Norska a Andrejem Rubljovem z Ruska.

První set vítěz rozhodl v tie-breaku brejkbolem za stavu 6:5. Úvod druhé sady však bývalé světové jedničce nevyšel a Fritz se ujal vedení 2:0. Výhodu Američan držel do stavu 5:4, kdy měl při vlastním servisu možnost vyrovnat poměr setů.

Djokovič mu podání vzal a v tie-breaku utkání při druhém mečbolu ukončil, vyhrál poměrem 8:6. "Po včerejšku jsem se snažil hlavně dostat do rytmu. Bojoval jsem a z výhry mám radost, protože to tenisově z mojí strany nebylo nic oslnivého," řekl vítěz, jenž v pátek bojoval tři a čtvrt hodiny v posledním zápase skupinové fáze s Rusem Daniilem Medveděvem.

"Druhý set jsem opravdu nezačal nejlépe, musel jsem být trpělivý. Ale v takových chvílích dokážu přeřadit na další stupeň a udržet nervy," řekl Djokovič, jehož dělí jedna výhra od nejvyšší jednorázové odměny v historii tenisu. Neporažený vítěz Turnaje mistrů získá šek na 4,740.300 dolarů.

Srb na Turnaji mistrů triumfoval v letech 2008 a 2012 až 2015. S pěti triumfy se o druhé místo v pořadí dělí s Ivanem Lendlem a Petem Samprasem. Nejúspěšnějším hráčem závěrečného podniku sezony je s šesti tituly Federer.

Aktuální světová osmička se také může stát nejstarším vítězem Turnaje mistrů. Také tento rekord zatím patří Federerovi. Švýcar, který letos v září ukončil kariéru, v roce 2011 zvítězil jako třicetiletý.