Betis doma udržel šňůru neporazitelnosti, Vallecanu zachraňoval bod Bebé

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Betis doma udržel šňůru neporazitelnosti, Vallecanu zachraňoval bod Bebé
Betis rozhodl v nastavení.
Betis rozhodl v nastavení.AFP
Fotbalisté Betisu zvítězili v 11. kole La Ligy nad Osasunou 2:1, a zůstali tak v letošní sezoně doma stále neporaženi. Divácky nepříliš atraktivní první půli rozčísl úvodní brankou nejlepší střelec domácího celku Willian José (31). Když už to několik minut před závěrečným hvizdem vypadalo, že po brance hostujícího Rubéna Garcíi (30) dospěje utkání k dělbě bodů, zvrátil vývoj na stranu zelenobílých Isco (31), jenž tak k asistenci z první půle přidal také vítězný gól. Body za remízu 2:2 si v dalším utkání rozdělily týmy Vallecana a Realu Sociedad.

Betis – Osasuna 2:1

Utkání bylo plné nepřesností, což také dokazoval fakt, že první zakončení si připsal až v 17. minutě mladičký Španěl Assane Diao, avšak to se nedočkalo velkého úspěchu, poněvadž křídelník mířil daleko mimo bránu. Fanklub defenzivního fotbalu si první poločas náležitě užíval, avšak příznivci rychlé hry u obrazovek a v hledišti trpěli.

Ani jeden z týmů nechtěl obdržet první gól, a tak se soustředili spíše na obrannou činnost než na vstřelení úvodní branky. Až v závěru prvního dějství mohl skóre změnit Isco, nicméně jeho pokus těsně minul levou tyč. Po jeho centru na přední tyč se ale o chvíli později prosadil nejlepší střelec klubu z Andalusie Willian José.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Brazilský útočník mohl vedení svého celku navýšit krátce po změně stran, nicméně při samostatném průniku na brankáře zvolil střelu doprostřed, kdy byl na značkách připraven Sergio Herrera. Více už ale střelec jediné přesné trefy utkání nepředvedl, poněvadž ho na hřišti nahradil jeho krajan Luiz Henrique.

Nedaleko vyloučení byl hostující David García, jenž na první pohled ve vlastním vápně fauloval, jenže po zhlédnutí videa rozhodčí odvolal jak druhou žlutou kartu, tak i pokutový kop. Jeho jmenovec Rúben García nakonec v závěru utkání skvěle zpracoval křižný pas a prostřelil legendárního Claudia Brava. Chilského brankáře to nakonec nemuselo mrzet, poněvadž pár sekund před koncem spasil vítěz Ligy Mistrů s Realem Madrid Isco.

Vallecano – Real Sociedad 2:2

Fotbalisté Vallecana nevyhráli nad Realem Sociedad od roku 2015 a nic na tom nezměnilo ani 11. kolo La Ligy, v němž se mezi těmito kluby zrodila remíza 2:2. Domácí začali více než slibně, když se ve 31. minutě prosadil stoper Abdul Mumin, následně ale dvěma góly otočil vývoj klání Mikel Oyarzabal.

Ačkoliv to pak dlouho vypadalo na těsný triumf Basků, pět minut před koncem základní hrací doby naskočil do hry Bebé a stejně jako v minulém utkání skóroval v nastaveném čase, čímž tentokrát zajistil svému celku bod.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

Athletic Bilbao – Valencia 2:2

Domácí šli v první půli do vedení zásluhou Óscara de Marcose, jenž dorovnal své střelecké maximum z posledních devíti let, když s výjimkou sezony 2019/2020 vsítil v ročníku vždy jen jednu ligovou branku. Po pauze však dvojice Fran Pérez a Hugo Duro zařídila obrat Netopýrů, na který dokázal odpovědět už pouze Álex Berenguer.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Atlético Madrid – Alavés 2:1

Duel gólově otevřel chvíli před odehranou půlhodinou Rodrigo Riquelme, jemuž přihrával Álvaro Morata, který následně střetnutí také rozhodl. Deportivo tak nevyhrálo pošesté za sebou a zůstalo jen těsně nad sestupovými pozicemi. Los Rojiblancos se naopak vyšvihli na třetí místo před Barcelonu a s utkáním k dobru zůstávají v přímém boji o úplné čelo tabulky.

Ligová tabulka.
Ligová tabulka.Livesport

Tabulka La Ligy