Mrázek v NHL nestačil na Nečase, český útočník řídil vítězství Caroliny bilancí 1+1

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Mrázek v NHL nestačil na Nečase, český útočník řídil vítězství Caroliny bilancí 1+1
Martin Nečas vyzrál na krajana Petra Mrázka.
Martin Nečas vyzrál na krajana Petra Mrázka.Profimedia
Noční program NHL nabídl českému fanouškovi velmi zajímavé střetnutí – Carolina s Martinem Nečasem (25) totiž přivítala Chicago, jehož branku hájil Petr Mrázek (32). Souboj dvou krajánků ovládl útočník Hurricanes, který se podepsal pod vítězství svého týmu (6:3) gólem a asistencí. Zkušený gólman Blackhawks přitom předvedl hned 36 úspěšných zákroků.

Carolina – Chicago 6:3

Nečas se podílel na prvních dvou brankách Caroliny a jako třetí Čech v aktuální sezoně dosáhl na hranici čtyřiceti bodů. Ve 12. minutě rodák z Nového Města na Moravě vyzval ke skórování Michaela Buntinga a v úvodu druhého dějství překonal Mrázka sám.

Český útočník mezi kruhy pro vhazování vystihl špatnou rozehrávku Blackhawks, proháčkoval se mezi dvěma obránci a z bezprostřední blízkosti zvýšil na 2:0 pro Hurricanes.

Domácí během druhé třetiny zvýšili na 4:0, poté pustili do hry také Chicago. Deset minut před koncem se Blackhawks přiblížili na rozdíl dvou branek, víc jim ale domácí nepovolili. Jordan Martinook navíc v závěru trefil odkrytou branku Chicaga a uzavřeli skóre na konečných 6:3.

Chicago padlo podeváté z posledních deseti zápasů a zůstává nejhorším týmem NHL. Mrázek zlikvidoval 36 ze 41 střeleckých pokusů a chytal s úspěšností 87,8 procenta. Pod všechny branky Blackhawks se podepsal Connor Bedard, jenž bodoval i ve třetím zápase po zranění čelisti.

"Myslím, že jsme při jeho bránění odvedli dobrou práci, přesto měl tři body. Je opravdu skvělý. Dokáže výborně pracovat s prostorem a z jakékoliv pozice umí najít spoluhráče. Každý, kdo s ním hraje, má velké štěstí," chválil jedničku posledního draftu kouč Caroliny Rod Brind'Amour.

Tabulka NHL