Muellerovu střelu jsem vůbec neviděl, řekl Furch o akci, jež Kometě ukončila sezonu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Muellerovu střelu jsem vůbec neviděl, řekl Furch o akci, jež Kometě ukončila sezonu
Dominik Furch inkasoval rozhodující gól z hole Petera Muellera.
Dominik Furch inkasoval rozhodující gól z hole Petera Muellera.Profimedia
Brankář Dominik Furch (32) patřil ve čtvrtfinále hokejového play off s Vítkovicemi k velkým oporám Komety, vyřazení ovšem nezabránil. Kometa prohrála šestý duel na vlastním ledě 3:4 v prodloužení, sérii ztratila v poměru 2:4 na zápasy a sezona pro ni skončila. Brněnský gólman řekl, že jeho tým odehrál vyřazovací boje sérii se ctí, ovšem o úspěšné sezoně hovořit podle něj nelze.

Po zápase se Furch se spoluhráči dočkali děkovačky zaplněné haly. Smutek to nicméně z týmu kouče Patrika Martince nevyhnalo. "Bolí každý konec, pokud se neskončí titulem. Letos se nám to nepovedlo. Musím poděkovat fanouškům za to, jak nás hnali. Sezona byla jako na houpačce, měli jsme herně dobrý závěr, ale vypadli jsme, takže o úspěchu se hovořit nedá. Odehráli jsme to se ctí, nechali jsme tam všechno," řekl Furch po zápase.

Šestý duel rozhodla až přesilovková trefa bývalého brněnského hráče Petera Muellera. "Jeho střela nebyla moc vidět, hráči přede mnou odvádějí skvělou práci a cloní, jak to jde. Dnes jsme měli výbornou druhou třetinu, ovšem zase jsme v ní dostali gól v závěru, což nám tento úsek hry pokazilo," litoval Furch.

První gól Vítkovic do jeho sítě byl potvrzen až po trenérské výzvě. Sudí neuznali atak Robertse Bukartse na něj jako nedovolený a gól platil. "Já jsem byl přesvědčen, že ke kontaktu nedošlo, moc šancí jsem tomu nedával," konstatoval Furch.

Brněnský celek tak má po sezoně, jeho brankářská jednička si myslí, že v té příští se vrátí lepší. "Kometa je vždycky ambiciózní klub. Nevím sice, jaký pohyb v kádru nastane, ale já bych tady chtěl bojovat o ty nejvyšší příčky," řekl Furch.

Přehled zápasu Kometa Brno – Vítkovice 3:4p