Bouzková nezaváhala ani ve druhém zápase, v Nanchangu zaútočí na první letošní semifinále

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Bouzková nezaváhala ani ve druhém zápase, v Nanchangu zaútočí na první letošní semifinále

Bouzková nezaváhala ani ve druhém zápase, v Nanchangu zaútočí na první letošní semifinále
Bouzková nezaváhala ani ve druhém zápase, v Nanchangu zaútočí na první letošní semifináleProfimedia
Marie Bouzková (25) znovu po týdnu a potřetí za poslední dva měsíce postoupila mezi nejlepší osmičku. Nasazená trojka využila příznivého losu v Nanchangu, kde si v úvodních kolech poradila s hráčkami figurujícími mimo TOP 300 světového pořadí a ve středu přehrála 7:5, 6:0 Aminu Anšbovou (24) z Ruska. O první letošní semifinálovou účast bude usilovat proti Camile Osoriové (21).

Bouzková – Anšbová 7:5, 6:0

Marie Bouzková loni prožila nejlepší sezonu kariéry korunovanou premiérovým triumfem na turnajích WTA, který vybojovala na domácím Livesport Prague Open. V letošní sezoně se jí ovšem na nejvyšším okruhu dlouho nedařilo, na první vítěznou sérii v hlavních soutěžích dosáhla až v květnu a na první čtvrtfinálovou účast až v srpnu.

V posledních měsících se ovšem zlepšila a uhrála osmifinále ve Wimbledonu a Montrealu, čtvrtfinále v Cincinnati, třetí kolo na US Open a čtvrtfinále před týdnem v Soulu. Její forma však stále není ideální a pořád čeká na první letošní semifinále na jakékoli úrovni.

Statistiky zápasu
Statistiky zápasuLivesport

Před týdnem v jihokorejské metropoli nestačila ve čtvrtfinále na hráčku druhé stovky Yue Yuan. Šanci na nápravu bude mít v pátek v Nanchangu, kde využila příznivého losu a poradila si s kvalifikantkou Kathinkou von Deichmannovou (306. v žebříčku WTA) a lucky loserem Aminou Anšbovou (424.).

Zatímco reprezentantce Lichtenštejnska povolila pouhé dva gamy, v souboji s Ruskou se na kurtu zdržela hodinu a půl a ztratila pět her. Zisk úvodního dějství si česká favoritka neustále komplikovala, první brejk nepotvrdila a vzápětí přišla o náskok 4:1. Set však zakončila osmi fiftýny v řadě a ve druhém už dominovala a soupeřce nadělila kanára.

Sestřih zápasu Marie Bouzková – Amina Anšbová.
Livesport

Bouzková je nejvýše nasazenou hráčkou, turnaj už v prvním kole opustily jednička Beatriz Haddadová Maiaová i dvojka Magda Linetteová. O první semifinálovou účast v aktuální sezoně bude v pátek usilovat proti Camile Osoriové, kterou loni jasně přehrála v mexické Guadalajaře. Kolumbijka přetlačila 6:4, 7:5 občasnou deblovou parťačku a velkou kamarádku své příští soupeřky Saru Sorribesovou a po třech měsících prošla mezi nejlepší osmičku.

Ve čtvrtfinálové fázi se ji pokusí doplnit Kateřina Siniaková. Finalistka předchozí akce v Hongkongu nastoupí ve čtvrtek k utkání druhého kola s nasazenou sedmičkou Varvarou Gračovovou.

Pozápasový ohlas Marie Bouzkové.
Livesport

Výsledky turnaje WTA 250 v Nanchangu