V Číně dojde k 11. českému finále. Po Bouzkové si boj o titul zajistila i Siniaková

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

V Číně dojde k 11. českému finále. Po Bouzkové si boj o titul zajistila i Siniaková

Aktualizováno
Marie Bouzková si zahraje v Nanchangu finále.
Marie Bouzková si zahraje v Nanchangu finále.Profimedia
Marie Bouzková (25) v čínském Nanchangu ve svém prvním letošním semifinále porazila 7:6, 6:2 Dianu Šnajderovou (19) a popáté v kariéře postoupila do finále podniku WTA. O druhý titul na svém posledním letošním turnaji si zahraje v ryze českém finále, Kateřina Siniaková (27) si totiž poradila s Kanaďankou Leylah Fernandezovou (21). Dvě české tenistky se do finále turnaje na okruhu WTA naposledy dostaly předloni v Praze, tehdy Barbora Krejčíková porazila Terezu Martincovou 2:0 na sety.

Šnajderová – Bouzková 6:7, 2:6

Ač je Marie Bouzková 29. hráčkou světa, nezaznamenala v roce 2023 výraznější úspěch. Sezonu zachraňuje až v jejím závěru na turnajích v Asii: v předchozích dvou týdnech slavila deblové triumfy v Pekingu (se Sarou Sorribesovou) a Soulu (s Bethanií Mattekovou-Sandsovou) a nyní si zahraje také o singlový titul v Nanchangu.

Pětadvacetiletá Češka ve čtyřech duelech potvrdila roli papírové favoritky a neztratila v nich ani set, v sobotu ve svém prvním letošním semifinále ve dvouhře zdolala o šest let mladší Dianu Šnajderovou. Levou rukou hrající ruskou teenagerku, jež před třemi týdny cestou do finále v Ningbu vyřadila Petru Kvitovou či Lindu Fruhvirtovou, porazila 7:6, 6:2.

Sestřih zápasu Diana Šnajderová – Marie Bouzková
Livesport

V prvním setu Bouzková otočila nepříznivý vývoj z 1:4 na 5:4 a 30:0, ale nedopodávala. Vyrovnanou sadu nakonec získala v tie-breaku, který vyhrála 7:5. Hned na úvod druhého setu se Češka při vlastním podání dostala ze stavu 0:40, čím dál častěji chybující soupeřce pak sebrala všechny čtyři servisy a po sto minutách dokráčela k vítězství.

"Dnes jsem hrála ještě lépe než včera. Byl to obrovský boj, dlouho jsem byla pozadu, v podstatě celý první set. Ona trefovala spoustu winnerů a já se hlavně snažila držet své hry. Nějak jsem to otočila a jsem moc šťastná, že jsem ve finále," radovala se česká vítězka.

Rozhovor s Marií Bouzkovou
Livesport

Bouzková v pondělí přijde o body za své až dosud poslední semifinále z loňské 'tisícovky' v Guadalajaře a pokud chce udržet pozici v TOP 30, musí svůj poslední letošní turnaj vyhrát.

V celkově 5. finále bude usilovat o druhý titul, dosud triumfovala jen loni na domácím Livesport Prague Open.

Siniaková – Fernandezová 7:5, 6:4

Kateřina Siniaková oplatila Kanaďance Leylah Fernandezové po šesti dnech porážku z boje o titul v Hongkongu a zajistila si třetí letošní finále a druhé během dvou týdnů. Do singlového finále postoupila bývalá světová jednička ve čtyřhře podesáté v kariéře.

Siniaková vedla v prvním setu po dvou brejcích 4:1, avšak Kanaďanka vyrovnala. Po dalších třech ztracených servisech v řadě uspěla až Češka, která tak úvodní sadu získala.

Sestřih utkání Siniaková –⁠ Fernandezová.
Livesport

Také ve druhém setu pokračovala bitva o podání, obě tenistky v celém utkání vybojovaly málo vídaných 32 brejkbolů. Šedesátá hráčka žebříčku Siniaková, jež nastoupila s obvázaným stehnem, otočila z 1:3 na 4:3. Nakonec zápas po více než dvou hodinách ukončila prvním proměněným mečbolem.

"Bylo to těžké. Hrály jsme spolu minulý týden, ale tady jsou jiné podmínky a já se toho snažila využít. Jsem opravdu nadšená, že jsem znovu ve finále," pochvalovala si Siniaková. 

Pozápasový ohlas Siniakové.
Livesport

Siniaková je letos ve finále potřetí, v červenci v Bad Homburgu slavila čtvrtý titul. Do singlového finále postoupila bývalá světová jednička ve čtyřhře podesáté v kariéře.

Statistiky zápasu Kateřina Siniaková – Leylah Fernandezová
Statistiky zápasu Kateřina Siniaková – Leylah FernandezováLivesport

Výsledky turnaje WTA 250 v Nanchangu