Jabeurová si v Číně dokráčela pro první trofej z hardu, ve finále nedala šanci Šnajderové

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Jabeurová si v Číně dokráčela pro první trofej z hardu, ve finále nedala šanci Šnajderové

Jabeurová ovládla turnaj v Ningbu.
Jabeurová ovládla turnaj v Ningbu.WTA
Světová sedmička Ons Jabeurová (29) na podniku WTA 250 v čínském Ningbu získala 5. titul a první z tvrdého povrchu. V boji o něj nejvýše nasazená Tunisanka porazila 6:2, 6:1 přemožitelku dvou českých tenistek Dianu Šnajderovou (19), jež hrála finále poprvé v kariéře.

Jabeurová – Šnajderová 6:2, 6:1

Trojnásobná grandslamová finalistka Ons Jabeurová hrála své 12. finále, na tvrdém povrchu v něm uspěla ale až na 4. pokus a získala celkově 5. trofej. Cestou za ní nečelila hráčce TOP 80 a navázala na dva triumfy na trávě (Birmingham 2021 a Berlín 2022) a dva na antuce (Madrid 2022 a Charleston 2023). 

Až byla favoritkou, musela devětadvacetiletá Tunisanka v průběhu týdne zvládnout několik těžkých soubojů. Nejrychleji si paradoxně poradila až ve finále s 85. hráčkou světa Dianou Šnajderovou. O deset let mladší soupeřce pětkrát sebrala podání a zvítězila jednoznačně 6:2, 6:1.  

Sestřih zápasu Ons Jabeurová – Diana Šnaiderová
Livesport

Devatenáctiletá Šnajderová v Číně na cestě do premiérového finále vyřadila dvojnásobnou wimbledonskou vítězku Petru Kvitovou a Lindu Fruhvirtovou. Turnajová jednička však už byla nad její síly.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

"Diano, jsi ještě mladá a určitě tě čeká spousta finálových zápasů. Jsem si jistá, že brzy zvedneš nad hlavu svou první trofej," utěšovala Jabeurová poraženou finalistku.

Výsledky turnaje WTA 250 v Ningbu