Tennis Tracker: Wozniacká, Sakkariová a Garciaová na Australian Open skončily už ve 2. kole

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Wozniacká, Sakkariová a Garciaová na Australian Open skončily už ve 2. kole

Caroline Wozniacká skončila ve 2. kole Australian Open, když nestačila na kvalifikantku Marii Timofejevovou.
Caroline Wozniacká skončila ve 2. kole Australian Open, když nestačila na kvalifikantku Marii Timofejevovou.AFP
Nový rok, nová sezona. Tenis se na Livesport Zprávách vrací do akce. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu stále sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 17 ledna?

14:53Maria Sakkariová už na čtvrtém grandslamu v řadě nepostoupila do třetího kola. Světová osmička, která loni na WTA 1000 v Guadalajaře získala svůj teprve druhý kariérní titul, prohrála ve druhém kole Australian Open dvakrát 4:6 s Elinou Avanesjanovou. Ruska, jež odehrála svůj první souboj s hráčkami TOP 10 a loni zazářila osmifinálovou účastí na French Open, se o účast ve druhém týdnu utká s Martou Kosťukovou.

13:58Novak Djokovič není na letošním Australian Open v optimální formě ani kondici. S 10 triumfy nejúspěšnější hráč turnaje a obhájce titulu letos ve dvou zápasech ztratil více setů než po cestě za loňským triumfem. Čtyři sety potřeboval i s domácím Alexejem Popyrinem, kterého i díky čtyřem odvráceným setbolům zdolal 6:3, 4:6, 7:6, 6:3. Na své již 16. osmifinále v nejúspěšnějším dějišti bude usilovat proti Tomásovi Martínovi Etcheverrymu.

12:48Stefanos Tsitsipas potřeboval čtyři sety i ve druhém utkání na letošním Australian Open. Loňský finalista byl tentokrát dokonce velmi blízko manku dvou setů a rozhodující sadě, domácího Jordana Thompsona udolal 4:6, 7:6, 6:2, 7:6. Jeho dalším soupeřem bude Luca Van Assche, který se dostal do třetího kola grandslamů poprvé.

11:36Andrej Rubljov potřeboval v úvodním kole Australian Open všech pět setů proti Thiagovi Seybothovi Wildovi, ovšem ve druhém kole přehrál třikrát 6:4 Christophera Eubankse a pošetřil síly pro případná závěrečná kola. O postup do osmifinále bude usilovat v souboji loňských čtvrtfinalistů se Sebastianem Kordou.

10:40Tomáš Macháč se poprvé v kariéře dostal mezi 32 nejlepších hráčů na grandslamu. Postup do 3. kola Australian Open oslavil po sebevědomém výkonu, kterým přehrál Francese Tiafoea z USA ve třech setech 6:4, 6:4 a 7:6.

10:32Adrian Mannarino si i druhou výhru na letošním Australian Open připsal po pětisetové bitvě. Po bývalém šampionovi Stanovi Wawrinkovi zdolal také Jaumeho Munara, španělského antukového specialistu přetlačil 6:3, 6:3, 1:6, 2:6 a 6:3. Na své páté grandslamové osmifinále a druhé v Melbourne bude Francouz útočit proti loňskému čtvrtfinalistovi Benovi Sheltonovi.

10:22Brenda Fruhvirtová si před pár dny na Australian Open připsala své první vítězství v hlavních soutěžích grandslamových podniků, ale na další si bude muset ještě počkat. Šestnáctiletá kvalifikantka nepřekvapila a ve druhém kole podlehla 3:6, 2:6 loňské šampionce a světové dvojce Aryně Sabalenkové. Běloruska bude v obhajobě titulu pokračovat soubojem s Lesjou Curenkovou, nebo Rebekou Masárovou.

09:58 Magdalena Frechová si na Australian Open na 33. pokus připsala svůj první skalp TOP 50 na betonech. Polská tenistka si ve druhém kole vyšlápla 6:4, 7:6 na bývalou světovou čtyřku a nasazenou šestnáctku Caroline Garciaovou a vyrovnala své grandslamové maximum. O první osmifinále na podnicích velké čtyřky bude usilovat proti Anastasii Zacharovové, která v hlavních soutěžích majorů debutuje.

09:07Paula Badosaová absolvuje na Australian Open svůj teprve druhý turnaj od loňského Wimbledonu a sbírá své první letošní výhry. Bývalá světová dvojka stále neztratila set a ve druhém kole zametla 6:2, 6:3 s trojnásobnou čtvrtfinalistkou Anastasií Pavljučenkovovou. Španělka si o dvé druhé osmifinále v Melbourne zahraje s Amandou Anisimovovou.

07:44Taylor Fritz vstoupil do letošního ročníku Australian Open pětisetovou bitvou s antukovým specialistou Facundem Díazem Acostou, ovšem proti dalšímu outsiderovi dominoval a ve druhém kole za hodinu a půl zničil 6:0, 6:3, 6:1 lucky losera Huga Gastona. O druhé osmifinále v tomto dějišti se popere s Fábiánem Marozsánem, či Franciscem Cerúndolem.

07:40Flavio Cobolli při svém debutu v hlavním losu Australian Open už podruhé vylepšil své maximum na grandslamových turnajích. Italský mladík po skalpu nasazeného Nicoláse Jarryho přehrál 7:5, 6:3, 5:7, 6:2 Pavla Kotova a ve třetím kole vyzve domácí jedničku Alexe de Minaura.

06:32Jiří Lehečka a Petr Nouza měli v prvním kole Australian Open na dosah cenný skalp. České duo ale nakonec po dvou hodinách nasazeným dvanáctkám Nathanielovi Lammonsovi a Jacksonovi Withrowovi podlehlo 6:3, 5:7, 4:6.

06:05 – Linda Nosková si na Australian Open zahraje druhé kolo singlové i deblové soutěže. Česká teenagerka po boku Číňanky Xiyu Wang zdolala 3:6, 6:3, 6:4 domácí dvojici Talia Gibsonová, Priscilla Honová, která startovala na divokou kartu.

06:01 – Coco Gauffová v úvodním kole letošního Australian Open deklasovala Annu Karolínu Schmiedlovou, ale s Caroline Dolehideovou měla podstatně více práce. Úřadující šampionka US Open ztratila náskok 4:1, a dokonce returnovala na setrvání v prvním setu. Americké derby vyhrála až po hodině a tři čtvrtě 7:6, 6:2 a o vyrovnání svého maxima v Melbourne Parku se utká s další krajankou Alyciou Parksovou, která překvapivě vyřadila nasazenou Leylah Fernandezovou.

05:41 – Barbora Krejčíková měla v úvodním kole letošního Australian Open obrovské potíže s hráčkou druhé stovky a divokou kartou Mai Hontamaovou, ale v dalším zápase předvedla mnohem lepší výkon a přehrála snadno 6:2, 6:2 kolegyni z TOP 100 žebříčku Tamaru Korpatschovou. V Melbourne si může třetím rokem po sobě zahrát ve druhém týdnu, pokud porazí Lauru Siegemundovou, či Storm Hunterovou.

05:34 – Alex de Minaur má za sebou nejlepší sezonu kariéry a v životní formě hraje i na začátku letošního roku. Po skalpech Novaka Djokoviče, Alexandera Zvereva a Taylora Fritze v United Cupu hraje výborně také na Australian Open, kde ve druhém kole deklasoval 6:3, 6:0, 6:3 talentovaného mladíka Mattea Arnaldiho. Australan může už třetím rokem po sobě postoupit na domácím majoru do osmifinále a zároveň vyrovnat své zdejší maximum. Do cesty se mu postaví Pavel Kotov, nebo Flavio Cobolli.

04:07 – Jannik Sinner na Australian Open neztratil set ani ve druhém zápase. Po Boticovi van de Zandschulpovi si suverénně poradil i s dalším nizozemským soupeřem Jesperem De Jongem a po vítězství třikrát 6:2 postoupil do třetího kola. O osmifinálovou účast bude nasazená čtyřka a jeden z největších favoritů usilovat proti Danielovi Galánovi, nebo Sebastiánovi Báezovi.

04:03 – Caroline Wozniacká překvapivě dohrála na letošním Australian Open už ve druhém kole. Šampionka ročníku 2018 a bývalá světová jednička, která loni v létě po více než třech letech obnovila kariéru, nedotáhla náskok setu a brejku a nestačila 6:1, 4:6, 1:6 na kvalifikantku a 170. hráčku světa Marii Timofejevovou. Ruska, jež v červenci senzačně ovládla coby lucky loser podnik WTA v Budapešti, si o osmifinále zahraje s Alinou Kornějevovou, nebo Beatriz Haddadovou Maiaovou.

04:00 – Mirra Andrejevová je jasnou kometou loňské sezony a zřejmě v letošním roce hodlá zazářit ještě více. Teprve 16letá Ruska, která hrála na loňském Australian Open finále dvouhry dívek, deklasovala v Rod Laver Areně za necelou hodinu 6:0, 6:2 světovou šestku a trojnásobnou grandslamovou finalistku Ons Jabeurovou a připsala si svůj premiérový skalp TOP 10. V profesionálním debutu na úvodním grandslamu roku bude pokračovat proti Kamille Rachimovové, či Diane Parryové.