Bohemians vyhráli na Slovácku 4:2, Květ dal hattrick. Baník i Zlín remizovaly

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Bohemians vyhráli na Slovácku 4:2, Květ dal hattrick. Baník i Zlín remizovaly
Roman Květ (druhý zprava) přijímá gratulace k jedné ze svých tří branek Slovácku.
Roman Květ (druhý zprava) přijímá gratulace k jedné ze svých tří branek Slovácku.Profimedia
Bohemians potvrzují, že se s nimi musí počítat. V 11. kole FORTUNA:LIGY vyhráli na hřišti favorizovaného Slovácka 4:2, přičemž hattrickem zazářil Roman Květ (24). Klokany ke třem bodům nasměrovalo brzké vyloučení domácího brankáře Jiřího Borka (20). České Budějovice neudržely dvoubrankové vedení nad Zlínem, remízou skončilo i klání Liberce s Ostravou.

Utkání v herské Hradišti zásadně ovlivnila červená pro Borka, který se při svém prvním startu v sezoně poroučel z trávníku po faulu již ve 12. minutě. Klokani dokázali početní převahu využít čtyřmi góly, o tři z nich se postaral Květ, který zaznamenal první hattrick v kariéře. Bohemians udrželi v probíhající sezoně nejvyšší soutěže venkovní neporazitelnost, Slovácko doma nevyhrálo počtvrté za sebou

Statistiky utkání Slovácko – Bohemians

Baník nedokázal v Liberci využít dlouhou početní převahu a od Nisy si veze pouze bod za remízu 0:0. Domácí celek oslabil v závěru první půle Theodor Gebre Selassie, jenž po zásahu videorozhodčího viděl červenou kartu za zbytečný faul na Srdjana Plavšiče. Svěřenci Pavla Vrby však přesilovku nevyužili a Severočeši díky remíze nadále drží kontakt s nejlepší pěticí soutěže.

Statistiky utkání Liberec – Ostrava

Českobudějovičtí si doma nad Zlínem vypracovali díky slepeným gólům Lukáše Havla a Daniela Haise dvoubrankové vedení. Ještě před přestávkou ale snížil Jan Silný a v 77. minutě rozhodl o dělbě Lukáš Bartošák, jenž zařídil Ševcům čtvrtou venkovní remízu v řadě. Jihočeši tak na Střeleckém ostrově nadále čekají na premiérové vítězství.

Statistiky utkání České Budějovice – Zlín

Tabulka FORTUNA:LIGY