Chelsea padla v Záhřebu, Lipsko schytalo debakl od Šachtaru a Haaland zase naděloval

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Chelsea padla v Záhřebu, Lipsko schytalo debakl od Šachtaru a Haaland zase naděloval

Aktualizováno
Kalidou Koulibaly z Chelsea se snaží zastavit střelce jediného gólu utkání Mislava Oršiče.
Kalidou Koulibaly z Chelsea se snaží zastavit střelce jediného gólu utkání Mislava Oršiče.Profimedia
Chelsea se vstup do nového ročníku Ligy mistrů nevydařil, na hřišti záhřebského Dinama prohrála 0:1. Naopak Dortmund má po úvodním duelu tři body, doma porazil dánského mistra FC Kodaň bez problémů 3:0. Úterní duely přinesly i dva překvapivé výsledky. AC Milán jen remizoval v Salcburku a Lipsko doma utrpělo příděl 1:4 od Šachtaru. Kanonýr Manchesteru City Erling Haaland (22) dal Seville dva góly, v posledních čtyřech utkáních to byly jeho osmá a devátá trefa.

Úřadující chorvatský šampion Dinamo rozhodl o výhře nad anglickým favoritem už ve 13. minutě, když Mislav Oršič úspěšně vyřešil rychlý protiútok. Po změně stran hráči obou týmů trefili brankovou konstrukci. Londýňané se hrnuli za vyrovnáním, ale naráželi na spolehlivého brankáře Dominika Livakoviče.

Statistiky utkání Dinamo Záhřeb – Chelsea

Dortmund položil základy triumfu v prvním poločase po trefách kapitána Marca Reuse a Raphaela Guerreiry. Pojistku Borussie přidal v 83. minutě Jude Bellingham. Kaňkou na jasném vítězství je další zranění při už tak početné marodce německého týmu. Kvůli problému se stehnem nedohrál Thorgan Hazard.

Statistiky utkání Dortmund – Kodaň

Šachtar překvapivě a hlavně jendoznačně zvítězil v Lipsku 4:1. Hostující Marjan Šved nejprve využil chyby brankáře Pétera Gulácsiho a po změně stran druhým gólem zařídil své družině premiérový triumf. Ukrajinský celek tak v LM už nyní získal více bodů než za celý loňský ročník, v jehož průběhu ani jednou nevyhrál.

Statistiky utkání Lipsko – Šachtar

Benfica potvrdila fantastický vstup do sezony a porazila Maccabi Haifa 2:0. Portugalský celek nastoupil do 10. utkání v ročníku a ze všech odešel vítězně. Na skalpu izraelského mistra se přičinili i bývalí hráči pražské Slavie. Obránce Alexander Bah odehrál celý zápas, Petar Musa vstoupil na trávník na startu druhé půle.

Statistiky utkání Benfica – Maccabi Haifa

Real Madrid vykročil za obhajobou triumfu v Lize mistrů vítězstvím 3:0 na hřiššti Celticu. O rozhodující trefu se po změně stran postaral Vinícius Júnior. Velmi dobré utkání odehrál také Luka Modrič, jenž svůj 100. start v milionářské soutěži okořenil gólem. Kaňku na šesté soutěžní výhře Bílého baletu v řadě je zranění Karima Benzemy.

Statistiky utkání Celtic – Real Madrid

Šlágr skupiny H mezi PSG a Juventus ovládl pařížský velkoklub, který zvítězil 2:1. O obě trefy domácích se postaral již do půlhodiny Kylian Mbappé, jenž završil dvě pohledné kombinační akce. Stal se tak druhým nejrychlejším autorem 35 branek v milionářské soutěži, stačilo 54 utkání. Méně duelů potřeboval jen Ruud van Nistelrooy.

Statistiky utkání PSG – Juventus

Salcburk vyválčil remízu 1:1 s AC Milán. Domácí se dostali po skvělé individuální akci Noaha Okafora do vedení, ještě před odchodem do kabin však odpověděl premiérovým gólem v Lize mistrů Alexis Saelemaekers. Italům se tak po loňském neúspěšném vystoupení mezi evropskou smetánkou nevyvedl ani vstup do letošního ročníku.

Statistiky utkání Salcburk – AC Milán

Manchester City možná až překvapivě snadno vyhrál v Seville 4:0. Severský démon Erling Haaland se uvedl na evropské scéně v dresu Citizens dokonale a rozšířil své gólové portfolio o dva další přesné zásahy. Za 20 zápasů v milionářské soutěži jich má na kontě už 25, v posledních čtyřech duelech se trefil devětkrát.

Statistiky utkání Sevilla – Manchester City