Dubovská si vyjela v Soldeu druhý nejlepší výsledek kariéry, vládla Vlhová

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Dubovská si vyjela v Soldeu druhý nejlepší výsledek kariéry, vládla Vlhová

Petra Vlhová byla v Soldeu nejlepší.
Petra Vlhová byla v Soldeu nejlepší.Profimedia
Česká lyžařka Martina Dubovská (31) obsadila ve slalomu ve finále Světového poháru v Soldeu sedmé místo a zaznamenala druhý nejlepší výsledek v kariéře. Vyhrála Slovenka Petra Vlhová (27).

Dubovské nevyšlo první kolo, po kterém byla až osmnáctá. Ve druhém se však jednatřicetiletá česká reprezentantka zlepšila, navíc jí k posunu pořadím pomohly i problémy soupeřek. Šest z nich druhé kolo nedokončilo.

V konečném pořadí si Dubovská polepšila na sedmou příčku se ztrátou dvě a půl sekundy na Vlhovou. Pro českou lyžařku šlo o nejlepší výsledek v sezoně. Jejím maximem ve Světovém poháru je šestá příčka ze slalomu v Levi z roku 2021. V konečném pořadí slalomu si polepšila na 15. příčku.

"Dnes to bylo super, z čehož mám velkou radost. Trošku škoda té chyby ve druhém kole, ale byla to velmi náročná trať a já jsem velmi ráda, že jsem ji takhle zvládla. I to počasí bylo takové všelijaké," řekla v nahrávce pro média.

Úřadující olympijská vítězka ve slalomu Vlhová si pro druhé vítězství v sezoně dojela s náskokem 43 setin před Leonou Popovičovou z Chorvatska. Na třetí příčku se posunula ve druhém kole již jistá vítězka Světového poháru Mikaela Shiffrinová.

Americká hvězda, která v sezoně ovládla také hodnocení slalomu i obřího slalomu a s 87 výhrami překonala rekord Ingemara Stenmarka v počtu vítězných závodů, byla po prvním kole čtvrtá. Sezonu Světového poháru lyžařek v neděli uzavře v Soldeu obří slalom.

Výsledky slalomu žen v Soldeu