Události Premier League: Bournemouth schytal devítku, rozjetí Haaland s Kanem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Události Premier League: Bournemouth schytal devítku, rozjetí Haaland s Kanem

Události Premier League: Bournemouth schytal devítku, rozjetí Haaland s Kanem
Události Premier League: Bournemouth schytal devítku, rozjetí Haaland s KanemProfimedia
Tak tohle byla slušná facka. Bournemouth se ve 4. kole Premier League nechtěně připojil k rivalům z jižního pobřeží Southamptonu, a je tak dalším mužstvem, které v posledních letech utrpělo potupnou prohru 0:9. Stalo se tak v sobotu na hřišti Liverpoolu.

Pro Liverpool, autora této kanonády, to byl tolik potřebný návrat na výsluní po nepříjemné prohře s Manchesterem United v předchozím utkání.

Nejvíce se o gólový masakr postaral Roberto Firmino. Dvakrát skóroval a u dalších tří gólů asistoval, což lze vzhledem k nedávnému příchodu Darwina Núňeze na Merseyside považovat za varovný výstřel pro šéfa Jürgena Kloppa.

Liverpool se předvedl v maximální formě, což nebylo pro Bournemouth vůbec nic příjemného. Inkasovat devět branek - to celým týmem otřese. A vzhledem k výkonům, jaké klub na startu ročníku předvádí, na to lze nahlížet pozitivně i negativně.

Výsledky 4. kola Premier League

V klubu se mohou odrazit od chyb v obraně, které byly v nešťastném utkání páchány ve velkém a víc se soustředit na tým, do kterého se mimochodem v létě moc neinvestovalo. Podobně se tehdy postupovalo právě v Southamptonu.

Ten se tehdy vydal cestou pragmatičtějšího fotbalu, který umožnil jít směrem k přestavbě. Trenér Bournemouthu Scott Parker by si mohl vzít příklad z šéfa Saints Ralpha Hasenhüttla.

Rakušan i po nepříjemných přídělech zůstal na lavičce Southamptonu a dál je chválen za předváděný způsob hry i za to, jak do týmu postupně zapracovává mladé hráče. I díky nim mužstvo v sobotu jen těsně prohrálo s Manchesterem United 0:1.

Jenže to všechno se samozřejmě může snadno obrátit, a to když hráči nebudou poslouchat Parkerovy pokyny a soupeři je budou drtit podobně jako Livepool o víkendu. Pak bude muset vedení Bournemouthu muset udělat rychlé rozhodnutí.

Zatímco Liverpool si se svým soupeřem poradil snadno, ne všichni favorité ho dokázali napodobit. Snadné to neměl například Manchester City, který už po 21 minutách hry prohrával s Crystal Palace 0:2.

Tabulka Premier League

Utkání jako kdyby připomínalo závěr uplynulé sezony, tehdy klub podobným způsobem porazil Aston Villu 3:2 a mohl nad hlavu zvednout trofej pro vítěze Premier League.

Tentokrát City vyhrálo 4:2 a děkovalo se především Erlingu Haalandovi. Dvaadvacetiletý norský střelec vytáhl svoje parťáky z bryndy a hodně rychle ukázal, že se v soutěži nepotřebuje příliš rozkoukávat.

Zazářil také Harry Kane, který při výhře Tottenhamu nad Nottinghamem 2:0 vstřelil svůj 186. a 187. gól v Premier League. A mohl z toho být klidně hattrick, kdyby střelec proměnil v 56. minutě penaltu. Jenže v tomhle případě zazářil fantastickým zákrokem gólman Dean Henderson.

Henderson má tak za sebou chycené penalty dvěma anglickým hráčům, před Kanem totiž vychytal také Declana Rice. A to je jasný signál pro trenéry, pokud je v bráně Nottinghamu Henderson, neposílejte na penaltu Angličana.

Kane se tímto gólem vyrovnal Andymu Coleovi v historické tabulce střelců Premier League. Před ním jsou Alan Shearer (260) a Wayne Rooney (208).

Hráč kola

Anketu by mohli snadno ovládnout Firminio nebo Haaland, ale vyberme někoho trochu méně známého. Romeo Lavia mohl být v této sezoně Haalandovým spoluhráčem, ale teenager vyměnil City za Southampton.

Na pozici defenzivního záložníka už přeskočil spolehlivého Oriola Romeua, a to díky svým schopnostem a fotbalovému myšlení, které se běžně u osmnáctiletých fotbalistů nevidí. V sobotu hlídal zálohu Manchesteru United a když bylo třeba, vracel se a bránil. S přesností navíc dokáže najít spoluhráče a díky tomu mají jeho parťáci v útoku možnost tvořit.

Rozhodně jde o hráče, kterého se vyplatí sledovat.

Gól kola

Allan Saint-Maximin s balonem dokáže věci, nad kterými okolí jen kroutí hlavou. A znovu to ukázal v neděli proti Wolverhamptonu. Míč k němu propadl těsně před pokutovým územím a hráč ho z voleje napálil za Josého Sa. Pokud bude postupně přidávat další góly, Newcastle se v této sezoně nebude muset spoléhat jen na Calluma Wilsona a novou posilu Alexandera Isaka.