Grenierová po roce opět vyhrála obří slalom v Kranjské Goře, Shiffrinová skončila devátá

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Grenierová po roce opět vyhrála obří slalom v Kranjské Goře, Shiffrinová skončila devátá

Valérie Grenierová po roce zase slaví.
Valérie Grenierová po roce zase slaví.Profimedia
Kanadská lyžařka Valérie Grenierová (27) po roce opět vyhrála obří slalom v Kranjské Goře a připsala si druhý triumf v závodě Světového poháru. Druhé místo obsadila Lara Gutová-Berhamiová (32) ze Švýcarska, třetí skončila Federica Brignoneová (33) z Itálie.

Sedmadvacetiletá Grenierová byla po prvním kole čtvrtá a vítězství si zajistila nejrychlejší jízdou ve druhém kole. Před Gutovou-Behramiovou vyhrála s náskokem 37 setin. Brignoneová zaostala o půl sekundy a stále drží první příčku v průběžném pořadí obřího slalomu.

Čtvrté místo obsadila se ztrátou 61 setin vítězka prvního kola Petra Vlhová ze Slovenska, která ve druhém zaznamenala až 18. čas. Obhájkyně velkého glóbu a vedoucí žena Světového poháru Mikaela Shiffrinová byla devátá.

Americká lyžařka má na prvním místě průběžného pořadí seriálu 929 bodů a před Brignoneovou vede o 232 bodů. Na třetím místě je další někdejší vítězka Světového poháru Vlhová, která na Shiffrinovou ztrácí 307 bodů.

Jediná česká zástupkyně Adriana Jelínková dnes vypadla v prvním kole, když skončila na první nepostupové 31. příčce. V celkové klasifikaci SP jí patří s šesti body 96. místo. Před ní jsou Martina Dubovská na 53. příčce a Ester Ledecká na 65. pozici.

Výsledky SP v Kranjské Goře