Barák uspěl proti bývalému týmu, bitvu proti Veroně rozhodl vítězným gólem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Barák uspěl proti bývalému týmu, bitvu proti Veroně rozhodl vítězným gólem

Aktualizováno
Antonín Barák otevřel skóre proti Veroně.
Antonín Barák otevřel skóre proti Veroně.AFP
Fiorentina ve 24. kole Serie A zvítězila na hřišti Verony 3:0. Utkání rozhodl v úvodu Antonín Barák (28), který trápícím se Scaligeri připomněl, o jakého střelce v letním přestupovém období přišli. Český reprezentant je totiž od ročníku 2021/22 v nejvyšší italské soutěži nejgólovějším záložníkem na hřištích soupeřů hlavně díky předešlému působení za žlutomodré. Svou druhou ligovou branku v sezoně tedy neslavil, udělal ale radost příznivcům La Violy, kteří na výhru čekali posledních šest kol.

Verona – Fiorentina 0:3

Do prvního náznaku šance se dostal domácí Kevin Lasagna, jenž prchl obranné řadě Fiorentiny. Bývalý Barákův spoluhráč z Verony i Udinese se pod tlakem nakonec odhodlal k ráně zpoza vápna, která mu však vůbec nesedla. Ve 12. minutě tak slavily Fialky. Rychlý křídelník Jonathan Ikoné vyhrál souboj na pravé straně hřiště a následně předložil míč ve vápně Barákovi. Český reprezentant zachoval chladnou hlavu a pěknou střelou pod břevno otevřel skóre.

Ve 29. minutě mohl srovnat Lasagna, avšak z výborné pozice hlavou trestuhodně minul. Za zmařenou šanci byl tak chvíli nato znovu potrestán. Centr z rohového kopu si našel Arthur Cabral a placírkou rozvlnil síť.

Po změně stran opět zlobil tým z Toskánska útočník Lasagna, který udržel balon a posunul ho na střídajícího Jaydena Braafa. Mladý host z Dortmundu ovšem Pietra Terracciana nepřekonal. V 56. minutě ze hřiště za potlesku tribun odešel Barák, kterého nahradil více defenzivně laděný Giacomo Bonaventura. Přesto se Fiorentina úplně nezatáhla a v 61. minutě měl šanci skórovat Ikoné. Přes blok domácích se však neprosadil a svou šestou soutěžní trefu z posledních čtyř utkání si nepřipsal ani Brazilec Cabral.

O třetí branku hostů se až v závěru kuriózním způsobem postaral Cristiano Biraghi, který rychle rozehrál přímý kop z vlastní poloviny a famózním způsobem překvapil brankáře.

Fiorentina se tak po šesti zápasech dočkala a ukončila dlouhou sérii bez výhry v domácí soutěži. V příštím kole nastoupí 4. března doma proti AC Milán, Verona se o den později představí venku proti Spezii.

Livesport hráč utkání: Antonín Barák (Fiorentina)

Lazio – Sampdoria 1:0

Azurové vlny narážely do vápna hostí od samého začátku, příliv šancí ale dokázala defenziva Sampdorie ustát. Nejblíže otevření skóre byl ve 21. minutě Immobile, dlouhodobý postrach obránců Serie A však v těžké pozici nedokázal vhodně trefit prodloužený míč z rohu. Poté se ozval i tým z Janova, nadějný protiútok vyústil ve slibnou pozici osamoceného Michaëla Cuisanceho na pravé straně.

Francouz však zpomalil progres svou čitelností a jeho obstřel byl zblokován. V závěru půle stáli při Sampdorii všichni svatí, dvojšance ve formě dorážek z malého vápna totiž znamenala pouze tyčku Pedra a minelu Immobileho.

Tabulka Serie A.
Tabulka Serie A.Livesport

Střelecké kopačky si italský snajpr neobul ani na druhou půli, před uplynulou hodinou hry totiž trestuhodně přestřelil zevnitř pokutového území. Impotenci v zakončení od něj okoukali i spoluhráči a sám před brankářem se ukvapil Adam Marušič, předcházející svižné rozebrání obrany La Samp kombinací tak vešlo vniveč. V 80. minutě se tedy rozhodl Luis Alberto, že se o to postará sám. Míč za hranicí vápna trefil náramně a obstřelem do šibenice nedal gólmanovi šanci.

Lazio tak naplnilo předpoklady a v utkání s outsiderem dokázalo zvítězit. V příštím kole nastoupí 3. března na hřišti Neapole, Sampdoria přivítá 5. března doma Salernitanu.

Livesport hráč utkání: Luis Alberto (Lazio)