Alonso po dramatické odvetě: Na hráče jsem hrdý. Nechci brečet, gratulujeme AS

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Alonso po dramatické odvetě: Na hráče jsem hrdý. Nechci brečet, gratulujeme AS
Xabi Alonso bojoval sám se sebou
Xabi Alonso bojoval sám se sebouAFP
Odveta semifinále Evropské ligy skončila v Leverkusenu bez branek. Z pohledu Bayeru velmi bolestivá záležitost. Jeho trenér Xabi Alonso však po závěrečném hvizdu prokázal fair play: "Nechci brečet, gratulujeme AS Řím k postupu do finále."

Alonso po vyřazení rovněž zdůraznil, že je na své hráče "hrdý", neboť navzdory hořkému zklamání "dali do zápasu všechno".

Ačkoli si Moussa Diaby, Florian Wirtz a spol. vytvořili vyložené šance a hned šestkrát vystřelili na bránu, zůstali proti pevně sevřenému obrannému valu římského trenéra Josého Mourinha stejně jako v prvním duelu (0:1) bez gólové radosti. Sen o prvním evropském finále pro Werkself po 21 letech se tak rozplynul.

Statistiky zápasu Leverkusen – AS Řím
Statistiky zápasu Leverkusen – AS ŘímOpta by Stats Perform

Naopak Mourinho a jeho AS míří vstříc druhé evropské trofeji během dvou sezon. Před rokem totiž Římané ovládli Konferenční ligu, zatímco letos se utkají mimo jiné o přímý postup do Ligy mistrů s královnou této soutěže (šest vítězství) – Sevillou.

"Hráli jsme soustředěně, byli jsme dobře připraveni a konkurenceschopní," řekl Alonso. Jako zlatý a rozdílový se v konečném zúčtování ukázal zlatý gól Edoarda Boveho z prvního duelu.

Španěl poté obrátil svůj pohled směrem do budoucnosti."Musíme jít dál," apeloval Alonso a dodal: "Hlavu vzhůru."

Již v neděli přivítají Werkself, kteří jsou nyní v pěti soutěžních zápasech bez výhry, v lize porýnského soupeře z Mönchengladbachu. Pokud si chce aktuálně sedmý tým tabulky udržet šanci na evropské poháru, potřebuje v duelu na dálku získat více bodů než Wolfsburg.

Leverkusen – Roma 0:0