Důležitou výhru Lecce trefil z penalty Strefezza, Monza se posunula na deváté místo

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Důležitou výhru Lecce trefil z penalty Strefezza, Monza se posunula na deváté místo

Lecce stačil k vítězství jediný gól.
Lecce stačil k vítězství jediný gól.Profimedia
Lecce zvítězilo ve 32. kole Serie A na vlastním hřišti nad Udinese 1:0. Z domácího celku vyzařovala od úvodního hvizdu touha přerušit dlouhé čekání na výhru, což se mu nakonec podařilo díky penaltě Gabriela Strefezzy (26) ze 62. minuty. Monza zvítězila na hřišti Spezie 2:0 a domácí si tak výrazně zkomplikovali cestu za záchranou.

Lecce – Udinese 1:0

Jako první zahrozili domácí, když se v 9. minutě postavil k exekuci přímého kopu z nadějné pozice Gabriel Strefezza. Smolná teč jednoho ze spoluhráčů ale nasměrovala tvrdou ránu nejlepšího střelce Lecce jen těsně nad břevno. Ve 23. minutě měli Giallorossi další příležitost, po nadějném centru zakončoval Rémi Oudin. Tentokrát se ovšem pokus otřel o obránce hostů a zamířil mimo bránu.

Vzápětí si svou první střelu připsalo také Udinese, nicméně Kingsley Ehizibue rovněž neprocedil svůj volej přes blok soupeře. V první půli byl i nadále aktivní domácí Strefezza, který nejprve nevyužil příležitost trefit prázdnou bránu po chybě Udinese v rozehrávce, následně však málem zařídil gól prudkou přihrávkou do vápna. Před odchodem do šaten ještě mohl na druhé straně změnit skóre akrobatickým způsobem Sandi Lovrič, gólman Lecce byl ale připraven.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Obrovskou šanci měl v úvodu druhé půle Federico Di Francesco, přesný centr však nedokázal hlavou usměrnit mimo dosah hostujícího brankáře. Udinese se dlouho po změně stran jen horko těžko dostávalo do útočných pozic. Krátce po odehrané hodině hry navíc rozhodčí po zhlédnutí videa nařídil pokutový kop v neprospěch hostů.

Stoupnout si k jeho exekuci nemohl nikdo jiný než Strefezza, jenž střelou do protipohybu gólmana rozvlnit síť. Až v 71. první minutě si pořádnou příležitost vytvořilo také Udinese. Po přízemním centru zakončoval z úhlu znovu Ehizibue, jeho pokus po zemi ale domácí gólman Wladimiro Falcone vykopl a ustrážil těsné vedení žlutočervených.

Spezia – Monza 0:2

Pro domácí byl duel velmi důležitý, a tak diváci sledovali od úvodních minut opatrnou a vyrovnanou hru. První obrovská příležitost nastala v 19. minutě a byla to právě Spezia, která se mohla dostat do vedení. Téměř nemožné ovšem spálil Viktor Kovalenko, jenž nikým nehlídaný ani ne z metru trefil prostředek brány, kde předvedl famózní zákrok Michele Di Gregorio.

A jak to už ve fotbale často bývá, opět se potvrdilo pravidlo „nedáš, dostaneš“. Jen o dvě minuty později totiž napřáhl z velké vzdálenosti k levé tyči Patrick Ciurria a poslal Monzu do vedení. Aquilotti na inkasovanou branku do poločasové přestávky odpověď nenašli, a do šaten tak odcházeli s jednogólovým mankem.

Tabulka Serie A.
Tabulka Serie A.Livesport

Kovalenko v 55. minutě ukázal, že nemá příliš šťastný den, když si téměř vstřelil vlastní gól. Jeho hlavičku však dokázal vytěsnit nad břevno brankář Bartlomiej Dragowski. Biancorossi si ve druhém poločase hlídali těsné vedení a domácí nepouštěli do velkých příležitostí.

V závěru si sice Orli vytvořili tlak, ten ovšem nedokázali přetavit v kýženou srovnávací trefu. Velkou šanci sice měl i střídající Kevin Agudelo, místo střely se však prokličkoval až za brankovou čáru, a následoval tak jen odkop. Naopak v nastaveném čase upravoval na konečných 2:0 Carlos Augusto.