Sampdorii připravil o výhru útěchy zpackaný závěr, Empoli spasil premiérový střelec

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sampdorii připravil o výhru útěchy zpackaný závěr, Empoli spasil premiérový střelec

Fabio Quagliarella schoval tvář v dlaních, jeho Sampdoria v nastavení přišla o výhru nad Empoli.
Fabio Quagliarella schoval tvář v dlaních, jeho Sampdoria v nastavení přišla o výhru nad Empoli.AFP
Sampdoria v předposledním domácím utkání Serie A před jistým sestupem remizovala ve 35. kole s Empoli 1:1. Duel s mnoha šancemi na obou stranách gólově načal mladý host z mistrovské Neapole Alessandro Zanoli, jenž v první půli šťastně přehodil hostujícího gólmana. Na teprve druhou ligovou výhru Janovanů na Stadio Luigi Ferraris v této sezoně ovšem nakonec nedošlo, v nastavení druhé půle totiž vyrovnal svou první trefou v dresu Azzurri Robert Piccoli.

Sampdoria – Empoli 1:1

V prvních šancích se ocitli hráči Empoli. Pozornost Nicoly Ravaglii vyzkoušel v páté minutě Francesco Caputo, jenž se však ve skluzu nenatáhl ideálně a míč nasměroval přímo do rukavic Ravaglii. Sampdoria ale děním na hřišti držela se soupeřem krok.

Krátce před uplynutím první čtvrthodiny mohl Zanoli skórovat po povedeném pasu, jenže z blízkosti trestuhodně přestřelil. Zanoli se nakonec gólu přece jen dočkal. Guglielmo Vicario ve 34. minutě neodhadl správně odskok míče a k překvapení všech skončil lob v síti. Těsný náskok si Il Doria do konce poločasu pohlídala.

Statistiky zápasu Sampdoria – Empoli
Statistiky zápasu Sampdoria – EmpoliOpta by Stats Perform

Outsider si mohl v 52. minutě připsat druhou nečekanou trefu, tentokrát z přímého kopu napřáhl Manolo Gabbiadini, gólman Empoli na poslední chvíli zásahl a se štěstím vyrazil balon na roh. Další vzruch před bránami dlouho nepřicházel, a to ani po sérii několika střídání na obou stranách, defenzivy všechny rodící se šance zastavily v dostatečném předstihu.

Hosté udeřili na poslední chvíli. Piccoli byl ve třetí minutě nastavení u odraženého míče jako první a na poslední chvíli srovnal stav zápasu, čímž si po téměř dvou letech připsal branku v Serii A.

Tabulka Serie A
Tabulka Serie ALivesport