Villarreal v boji o Ligu mistrů narazil. Ležérnost domácích potrestal odchovanec Atlétika

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Villarreal v boji o Ligu mistrů narazil. Ležérnost domácích potrestal odchovanec Atlétika
Vallecanu stačil k výhře jediný gól.
Vallecanu stačil k výhře jediný gól.AFP
Rayo Vallecano vyzrálo v 19. kole La Ligy na domácí Villarreal 1:0. Žlutá ponorka nevyužila několik slibných šancí, za což ji v 70. minutě potrestal vítěznou trefou mladík Sergio Camello (21). Kmenový hráč čtvrtého Atlétika Madrid tak výrazně pomohl svému mateřskému klubu, který má po konci kola na dotírajícího konkurenta v tabulce tříbodový náskok.

Úvod střetnutí se nesl ve znamení hledání receptů na průniky skrze pevné obrany, na jejichž práci se oba celky spoléhaly. Domácí postupně získávali herní převahu, jenže Vallecano v klíčových momentech podržel brankář Stole Dimitrievski. Od rukavic se mu prášilo hlavně ve 31. minutě, kdy po prudké střele Álexe Baeny ještě dorážel Étienne Capoue.

Utkání Villarreal – Vallecano 0:1

Druhé dějství přineslo nejdříve nepříjemnou situaci, jelikož právě makedonský reprezentační gólman ležel několik minut otřesen po zásahu do hlavy, nakonec ale v zápase mohl pokračovat. Do závěrečného hvizdu zbývalo 20 minut, když obraně Villarrealu utekl Camello vyslaný z poloviny hřiště nákopem Óscara Treja. Křižnou střelou se tváří v tvář brankáři prosadil a utišil tím svítivě žluté tribuny. Nabuzené Rayo začalo aktivněji napadat a pohlídalo si ve dlouhém nastavení cenný triumf.

Villarreal tak doma poprvé po Vánocích nedokázal ovládnout ligový duel a prohrál. V příštím kole se 4. února představí na půdě posledního Elche, Vallecano o dva dny později přivítá Almeríi.

Livesport hráč utkání: Stole Dimitrievski (Rayo Vallecano)

Tabulka La Ligy.
Tabulka La Ligy.Livesport