Deset hodin v letadle, čtyři hodiny časového posunu. Plzeň odletěla do Kazachstánu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Deset hodin v letadle, čtyři hodiny časového posunu. Plzeň odletěla do Kazachstánu

Let Plzně do Kazachstánu trvá 10 hodin.
Let Plzně do Kazachstánu trvá 10 hodin.Profimedia
Plzeňští fotbalisté už dnes ráno odletěli ke čtvrtečnímu úvodnímu utkání závěrečného 4. předkola Evropské konferenční ligy do kazachstánské Kostanaje. Západočeši v letadle stráví téměř 10 hodin a budou se muset vypořádat i s čtyřhodinovým časovým posunem. Jak uvedl asistent trenéra Jan Trousil, výprava Viktorie plánuje v Kazachstánu setrvat v českém čase.

Cesta do Kazachstánu se výrazně protáhne kvůli uzavřenému vzdušnému prostoru v Rusku po jeho vojenské invazi na Ukrajinu. Plzeňští nejprve absolvují dvouhodinový let do bulharské Varny, kde letadlo během zhruba hodiny a půl doplní palivo, pak bude pokračovat dalších šest hodin do Kostanaje.

"Zatím jediné, čeho se trošku obáváme, je časový posun a délka cestování. Ale věříme, že se s tím vypořádáme dobře," řekl novinářům před odletem Trousil, asistent kouče Miroslava Koubka.

"Receptem je zůstat v našem režimu. I to tak budeme dělat, nebudeme se podřizovat (časovému) posunu. Budeme chodit spát pozdě v noci jejich času. Na nějakou třetí čtvrtou hodinu ranní máme večerku a snídani budeme posouvat k poledni, abychom klukům nerozházeli jejich biorytmus," doplil sedmačtyřicetiletý bývalý obránce.

Tým Viktorie i k předchozím dvěma venkovním pohárovým zápasům v této sezoně proti Dritě a Gziře odcestoval v dvoudenním předstihu. Do Kosova i na Maltu ale odletěl až v úterý vpodvečer. Čtvrteční duel na stadionu Tobolu má výkop v 16:00 SELČ, v Kostanaji tak bude o čtyři hodiny více.

"Já jsem se na to chystal dost a snažil se hodně spát. V letadle to určitě nebude jednoduché. Chtěli jsme hrát Evropu, takže se nemáme na co vymlouvat. Nějak to přežijeme, odehrajeme zápas a pojedeme zpátky do Plzně," uvedl útočník Tomáš Chorý.

Z Kostanaje plzeňská výprava odletí v pátek ráno. Původně nedělní ligový zápas šestého kola v Mladé Boleslavi si západočeský klub nechal odložit. Domácí odveta s Tobolem je na programu příští čtvrtek 31. srpna.

Pokud Koubkovi svěřenci závěrečné play off s kazachstánským soupeřem zvládnou, postoupí do skupiny Konferenční ligy. V případě vyřazení si v aktuálním ročníku evropské poháry nezahrají. "Chceme splnit cíl, který jsme si dali, a to je postup do skupiny. Uděláme všechno pro to, abychom přivezli co nejlepší výsledek," prohlásil Trousil. "Je to pro nás samozřejmě výzva, ale z druhé strany vlastně povinnost, protože samozřejmě chceme postoupit," dodal Chorý.

Přehled zápasu Tobol Kostanaj –⁠ Viktoria Plzeň