Udinese poslalo Sampdorii po jedenácti ročnících do druhé ligy, osud zpečetil Pereyra

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Udinese poslalo Sampdorii po jedenácti ročnících do druhé ligy, osud zpečetil Pereyra
Aktualizováno
Udinese poslalo Sampdorii do druhé ligy.
Udinese poslalo Sampdorii do druhé ligy.AFP
Fotbalisté Sampdorie Janov ve 34. kole Serie A prohráli v Udine 0:2 a stali se prvním sestupujícím v sezoně. Poslední tým tabulky ztrácí čtyři zápasy před koncem 13 bodů na 17. místo, které jako poslední znamená záchranu. Sampdoria opustí ligu po 11 ročnících.

Empoli – Salernitana 2:1

Recept na zkušeného brankáře Guillerma Ochou našel ve 38. minutě přesnou hlavičkou Nicoló Cambiaghi, na něhož po změně stran navázal rozhodující trefou Francesco Caputo. Azzurri tak poprvé od ledna donutili Mexičana dvakrát lovit míč ze sítě v zápase, ve kterém nastupoval jako host. Hráči z Toskánska zároveň ukončili desetizápasovou sérii bez ligové porážky, v níž si sice připsala pouhé dvě výhry, o body však dokázala obrat oba milánské celky nebo mistra z Neapole.

Salernitana se výjimečně vyhnula remíze.
Salernitana se výjimečně vyhnula remíze.Livesport

Udinese – Sampdoria 2:0

Bianconeri nakročili k vítězství už v 9. minutě, kdy rychlý protiútok úspěšně zakončil Roberto Pereyra. Klub ze severovýchodu Itálie své vedení ještě navýšil a po závěrečném hvizdu se připojil k dalším třem týmům, které se ziskem 46 bodů okupují klidný střed tabulky. Pro hosty naopak porážka znamená jistotu sestupu do Serie B, kam janovský celek zamíří po 11 ročnících strávených mezi italskou smetánkou. Během této doby jeho dres oblékli například Jakub Jankto nebo Patrik Schick.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Sassuolo – Boloňa 1:1

Neroverdi i přes povedený úvod završený brankou Domenica Berardiho nevyužili šance svého soupeře přeskočit. Chrtům totiž zajistila bod fotbalová lahůdka kapitána Nicoláse Domíngueze ze závěru prvního poločasu. Celek z města proslaveného špagetami se zároveň připojil k dalším čtyřem týmům, které se ziskem 46 bodů okupují klidný střed tabulky.

Tabulka Serie A.
Tabulka Serie A.Livesport