Fotbalový víkend ONLINE: Messi řídil výhru Miami dvěma góly a asistencí. Feyenoord má pohár

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Fotbalový víkend ONLINE: Messi řídil výhru Miami dvěma góly a asistencí. Feyenoord má pohár
Aktualizováno
Fotbalový víkend ONLINE.
Fotbalový víkend ONLINE.Livesport / Profimedia
Je tu víkend a pozornost fanoušků, která byla v týdnu věnována evropským pohárům, se opět přesouvá na ligové trávníky. Aby vám neunikly podstatné informace a zároveň jste se dozvěděli novinky z útrob tuzemských i zahraničních stadionů, sledujte speciál Livesport Zpráv, který mapuje nejzajímavější fotbalové dění nejen očima dat.

Neděle 21. dubna

23:16 – El Clásico opanoval Real Madrid výsledkem 3:2. Gólem v nastavení rozhodl Jude Bellingham, brankou a asistencí se pod triumf podepsal Lucas Vázquez. Šest kol před koncem vede Bílý balet La Ligu právě před svým nedělním soupeřem a úhlavním rivalem už o 11 bodů a šance katalánského klubu na obhajobu titulu se rozplývají. Více o zápase najdete v článku.

Vázquezovy statistiky proti Barceloně.
Vázquezovy statistiky proti Barceloně.Opta by Stats Perform / AFP

23:07 – PSG na cestě k obhajobě titulu smetlo Lyon 4:1 a v čele Ligue 1 si vybudovalo jedenáctibodový náskok. Při absenci Kyliana Mpappého byl nejvíc vidět Goncalo Ramos, který dal dvě branky vítězů. Více o zápase najdete v článku.

21:19 – "Nerozumím důvodům a rozhodnutím rozhodčího Anthonyho Taylora a VAR Stuarta Attwella, protože vidím ty stejné záběry, které mají k dispozici oni," hněval se Nuno Espírito Santo po prohře s Evertonem 0:2 rozhovoru pro televizi Sky Sports. Kouč Nottinghamu Forest má za to, že jeho týmu byly upřeny tři pokutové kopy. Co dalšího o utkání řekl, si můžete přečíst v článku.

20:47 – Fotbalisté vedoucí pražské Dukly zvítězili ve 24. kole druhé ligy na hřišti poslední Kroměříže 2:0. Dejvický celek využil sobotní remízu druhého Vyškova s Brnem (1:1) a v čele tabulky odskočil moravskému týmu už na rozdíl čtyř bodů. Sparťanský B-tým prohrál v Jihlavě 1:3, Varnsdorf v záchranářském souboji rozstřílel Prostějov 5:1 a Žižkov doma zdolal Chrudim 3:1. Opava remizovala s Vlašimí 2:2. Více o jednotlivých zápasech se můžete dočíst v článku.

Tabulka Fotbalové národní ligy.
Tabulka Fotbalové národní ligy.Livesport

20:36 – Feyenoord získal Nizozemský pohár poté, co ve finále porazil Nijmegen 1:0. Rozhodující branku dal v utkání, které odehrál také bývalý stoper pražské Sparty Dávid Hancko, brazilský útočník Igor Paixão. Rotterdamský celek dohrával v deseti poté, co byl v 73. minutě vyloučen Yankuba Minteh. Ondřej Lingr sledoval zápas z lavičky náhradníků.

20:25 – Slavia v nedělním utkání pouze remizovala s Olomoucí 2:2, a na první Spartu tak narbala čtyřbodovou ztrátu. Plzeň remizovala na Slovácku 1:1 a na jejím postavení v tabulce se nic nezměnilo, základní část ligy zakončí na třetí příčce. Účast ve skupině o titul mají jistou také Baník a Mladá Boleslav, která přemohla Pardubice 2:1. Do šestého místa může skončit také Slovan Liberec, který hrál doma s Hradcem Králové bez branek.

Tabulka FORTUNA:LIGY.
Tabulka FORTUNA:LIGY.Livesport

20:16 – Razítko na výhru Liverpoolu 3:1 na půdě Fulhamu dal Diogo Jota, který tak zaznamenal už 100. trefa na anglických trávnících. Prvních 44 dal ještě v dresu Wolves, zbytek za Reds.

19:50 – Už to vypadalo, že prvním, kdo v letošní sezoně přemůže Bayer Leverkusen, bude Borussia Dortmund. V dlouhém nastavení ovšem svěřenci Xabiho Alonsa dokázali odpovědět na gól Niclase Füllkruga, když po rohovém kopu srovnal Josip Stanišič.

19:22 – Anglický Gateshead měl v play off bojovat o postup do čtvrté ligy, to se mu ale s největší pravděpodobností nepoštěstí. English Football League, která soutěž pořádá a pod níž baráž spadá, jej vyloučila kvůli jednomu z pravidel – radní 120tisícového města totiž neodsouhlasili pronájem stadionu, na němž Gateshead hraje od roku 1971, na příštích deset let.

19:03 – Tomáš Vaclík před týdnem vychytal výhru 1:0 nad Tenerife a dnes jeho Albacete stejným výsledkem porazilo Eldense, druholigový španělský celek se i díky českému brankáři přiblížil k záchraně v soutěži.

18:53 – Radim Řezník dostal další šanci v základní sestavě Plzně a v duelu proti Slovácku na trávníku strávil jen 14 minut, zkušený obránce se zranil a musel střídat. Plzeň vede i tak o poločasové přestávce 1:0, ve 41. minutě se prosadil Idjessi Metsoko

18:35 – Haji Wright se opět postaral o zázrak! Potom co vystřelil Coventry postup ve čtvrtfinále FA Cupu proti Wolves ve 100. minutě. Dokázal i dnes v semifinále proti Manchesteru United vyrovnat na 3:3 v 95. minutě z penalty. O tom, kdo doplní Manchester City ve finále se rozhodne v prodloužení.

18:17 – Bruno Fernandes dokázal vstřelit gól a zároveň asistovat už v 17 zápasech. Od jeho příchodu do Manchesteru United (2020) ho ze všech hráčů Premier League překonal pouze Mohamed Salah, který to dokázal ve 20 zápasech. Portugalský záložník si v pohárovém utkání proti Coventry připsal gól i asistenci, Manchester vede těsně před koncem zápasu 3:2.

17:59 – Vše, co je v jeho silách, prý udělá trenér Marco Silva pro to, aby zkušený křídelník Willian setrval na Craven Cottage. Někdejší ofenzivní záložník Arsenalu či Chelsea se má stát po sezoně volným hráčem a v nedávném rozhovoru přiznal, že strategicky vyčkává a neodmítl by nabídku ze Saúdské Arábie, kam z Fulhamu nedávno zmizel kanonýr Aleksandr Mitrović.

17:34 –  Mason Greenwood se stal prvním hráčem Getafe, který není ze Španělska a v sezoně LaLigy získal šest asistencí. Anglický křídelník se stal prvním hráčem s touto statistikou od Abdelazize Barrady (2012/13).

16:56 – David Moyes již za svojí trenérskou kariéru odkoučoval 693 zápasů v Premier League. Dnes je to poprvé, co Moyesův tým prohrával 4:0 už ve 31. minutě. Za Kladiváře snížil ve 40. minutě Antonio, i tak Crystal Palace demolují svého soupeře a po prvním poločase vedou 4:1.

16:39 – Kolem trenéra Interu Milan Simone Inzaghiho kolují velké spekulace, mnohé zdroje udávají, že by to měl být právě on, kdo převezme Liverpool po Jürgenu Kloppovi. "Jsem v Interu spokojený. Budeme mít spoustu času na diskusi o prodloužení mé smlouvy, vztah s vedením klubu je velmi dobrý," prozradil na tiskové konferenci Inzaghi.

16:21 – Stefano Pioli po sezoně s velkou pravděpodobností odejde z AC Milán a nemusí se obávat, že by měl problémy s hledáním nového místa. Holohlavý trenér je podle tisku hlavním favoritem na pozici v Neapoli, kde zřejmě nebude pokračovat Francesco Calzona.

16:04 – Dvěma góly a asistencí zařídil Lionel Messi fotbalistům Interu Miami v zámořské lize MLS vítězství 3:1 nad Nashvillem. Argentinský mistr světa si vylepšil bilanci na sedm branek v pěti zápasech a je druhý v pořadí střelců. Před osminásobným držitelem Zlatého míče je Kolumbijec Cristian Arango z Realu Salt Lake, který dal v dosavadním průběhu sezony o jeden gól více. Odehrál ale devět utkání.

15:46 – Bývalý německý fotbalista Franz Beckenbauer bude mít před stadionem Bayernu Mnichov bronzovou sochu. Legendární obránce, který zemřel na začátku roku ve věku 78 let, se tak znovu sejde se svým slavným spoluhráčem. Od loňského září před Allianz Arenou stojí socha kanonýra Gerda Müllera.

15:28 –  Lecce se podařilo při výhře 3:0 nad Sassuolem vstřelit dva góly do 15. minuty. Naposledy se to povedlo tomuto italskému týmu při domácím zápase s Cagliari v roce 2005. Více o zápase najdete v článku.

15:09 – Everton hraje velmi důležitý zápas proti Nottinghamu. Oba týmy potřebují vyhrát při snaze udržet se v Premier League. V Goodison Parku aktuálně musí panovat dobrá nálada, když ve 29. minutě otevřel skóre záložník Idrissa Gueye. The Toffees vedou těsně před koncem prvního poločasu 1:0.

13:56 – Udinese má zájem o trenéra Fabia Cannavara a někdejšího obránce už mělo dokonce kontaktovat. Italskému klubu se nedaří a hrozí mu sestup z nejvyšší soutěže, jistou pozici díky tomu nemá Gabriele Cioffi.

13:28 – Sunderlandu v letošní sezoně už nepomůže Dan Neil, záložník druholigového anglického klubu si poranil kotník.

12:25 – Kariéra Dávida Hancka v létě možná nabere nový směr. Bývalá hvězda Sparty a současná opora Feyenoordu Rotterdam je totiž v hledáčku řady slavných klubů. Podle listu La Gazzetta dello Sport se nyní nově zařadil mezi zájemce italský mistr SSC Neapol. V souvislosti se slovenským reprezentantem se už dříve hovořilo o PSG a Liverpoolu. Více informací najdete v článku.

12:03 – Tottenhamu bude ve zbytku sezony chybět obránce Destiny Udogie. Jednadvacetiletý italský reprezentant si při tréninku poranil stehenní sval a musel na operaci. Informoval o tom klubový web.

11:22 – Gabriele Cioffi včera dost možná odtrénoval poslední zápas na lavičce Udinese. Kouč se do italského klubu vrátil koncem října, je s ním až na sedmnáctém místě tabulky a vedení po sobotním nezdaru na půdě Hellasu Verona zvažuje, že kormidelníka propustí.

10:38 – Marc-André ter Stegen neinkasoval v šesti zápasech španělské ligy za sebou a celkem míč ze sítě nelovil 583 minut. Německý brankář může dnes překonat své maximum v dresu Barcelony, od toho ho dělí 53 minut.

10:13 – Manchester City si včera stanovil nový rekord. Anglický klub v devadesáti minutách neprohrál v 29 po sobě jdoucích zápasech (23 výher a 6 remíz), něco takového se mu povedlo poprvé v historii.

Posledních 20 zápasů Manchesteru City.
Posledních 20 zápasů Manchesteru City.Livesport

09:56 – Girona si poradila s Cádizem a už nyní má jistotu, že si v příští sezoně zahraje evropské poháry. Katalánský klub má velkou šanci dokonce na Ligu mistrů, jeho náskok na pátou příčku o víkendu narostl na 10 bodů.

09:31 – Ferencváros je suverénem maďarské ligy a potvrdil to i v letošní sezoně. Včera sice jenom remizoval s Kisvárdou (0:0), i tak si zajistil šestý mistrovský titul v řadě.

Tabulka nejvyšší maďarské ligy.
Tabulka nejvyšší maďarské ligy.Livesport

09:01 – Bernardo Silva je i přes skvělé výkony v barvách Manchesteru City často spojován s letním přestupem do Barcelony, ta se však musí potýkat se silnou konkurencí. O portugalského křídelníka totiž velmi stojí i PSG.

08:28 – Fotbalisté Slavie nastoupí v 29. kole první ligy doma proti Olomouci a budou se chtít vítězstvím udržet v kontaktu s vedoucí Spartou. Na letenského rivala, který v sobotu porazil 4:3 Ostravu, ztrácejí na druhém místě tabulky pět bodů. Zápas začne v 15 hodin.

Sobota 20. dubna

23:55 – Marcos Alonso se v létě po dvou sezonách s největší pravděpodobností rozloučí s Barcelonou, přesto by měl zůstat ve Španělsku. Aktuálně vede rozhovory s Atlétikem, byť ty neprobíhají úplně hladce, a ve hře tak jsou i další možnosti.

23:34 – Atlético se v neděli na hřišti Alavésu pokusí částečně napravit vypadnutí z Ligy mistrů, chybět u toho ovšem může Álvaro Morata. Španělského útočníka totiž trápí nemoc, kvůli které zmeškal trénink a je nejisté, zda se vypraví na cestu do Baskicka.

23:22 – Girona v La Lize porazila Cádiz 4:1 a na první Real Madrid ztrácí v tabulce ze třetího 10 bodů. Ukrajinský útočík Arťom Dovbyk vstřelil v aktuálním ročníku 18. ligový gól a vede tabulku střelců o dvě branky před Judem Bellinghamem.

Tabulka střelců La Ligy.
Tabulka střelců La Ligy.Opta by Stats Perform / AFP

22:01 – Útočník české jednadvacítky Christophe Kabongo se po sedmi měsících střelecky prosadil ve slovenské Niké lize. V 90. minutě zmírnil domácí porážku Podbrezové s Žilinou na 1:2. Pro Podbrezovou to byla šestá prohra ze šesti zápasů ve skupině o titul, v níž zůstává na posledním šestém místě.

21:41 – Dramatický duel prožil Celtic v semifinále skotského poháru, v němž se střetl s Aberdeenem. Jelikož byl po prodloužení stav utkání nerozhodný 2:2, musely rozhodnout penalty. V nich dostal prostor i anglický brankář Joe Hart, který svůj pokus sice neproměnil, nakonec ho to ale mrzet nemuselo. Celtic v rozstřelu zvítězil v poměru 4:3 a ve finále se utká s lepším z dvojice Rangers – Hearts.

20:24 – Útočník Bayernu Mnichov Harry Kane se prosadil při drtivé výhře 5:1 na půdě Unionu Berlín. Svůj sezonní střelecký účet tak posunul na 50 branek napříč všemi soutěžemi, čímž navíc vyrovnal své dosavadní maximum z ročníku 2020/21, kdy nastupoval ještě v barvách Tottenhamu.

Kaneovy statistiky.
Kaneovy statistiky.Opta by Stats Perform / AFP

20:15 – Manchester City porazil v semifinále FA Cupu Chelsea 1:0, a nakročil tak k obhajobě triumfu. O jeho finálovém protivníkovi se rozhodne v neděli, kdy se utká Coventry City s Manchesterem United. Více informací najdete v článku.

19:54 – Bayern Mnichov proměnil zápas na půdě Unionu Berlín v exhibic, po více než hodině hry nad svým soupeřem vedl už 5:0. Dva góly dal při této příležitosti také Thomas Müller. Ve 30. hracím dni Bundesligy se sice prosadil poprvé, dovršil však počin, kterým se z aktivních hráčů mohou pochlubit jen Marco Reus a Kevin Volland – napříč ročníky se trefil v každém ze 34 kol soutěže.

19:40 – Vyškov remizoval ve šlágru 24. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY s Brnem 1:1 a nevyužil šanci posunout se minimálně do neděle do čela neúplné tabulky. Na druhém místě ztrácí MFK bod na vedoucí Duklu, která má k dobru nedělní utkání v Kroměříži. Zbrojovka bodovala i ve druhém duelu po trenérské změně a patří jí devátá pozice. B-tým Olomouce zvítězil počtvrté za sebou, tentokrát v Líšni 2:1. Střed Příbrami s Táborskem skončil remízou 1:1.

19:10 – Už 51 branek na domácí půdě v Premier League inkasoval Sheffield United, který naposledy prohrál 1:4 s Burnley. Obdobně špatnými obrannými výsledky se v soutěži prezentovala jen Chelsea v sezoně 1959/60 (50 inkasovaných gólů) a ještě dříve v ročníku 1935/36 Aston Villa s 56 obdrženými brankami.

18:37 – Trenér Brian Priske po vítězství 4:3 nad Baníkem Ostrava, při kterém jeho svěřenci málem promarnili třígólový náskok: "Zvítězili jsme, ale až příliš jsme si zápas zkomplikovali, ačkoliv se pro nás vyvíjel velmi dobře. Cítím tedy mix emocí. Nenazval bych to nespokojeností, věřím, že takový pocit nemají ani fanoušci, když jsme vyhráli. Dostali jsme však tři branky, přitom jsme měli utkání definitivně zlomit a mít ho více pod kontrolou. Ale musíme být na druhou stranu šťastní, kolik gólů jsme dali, kolik jsme si vytvořili šancí. Teď je třeba pokračovat v naší cestě. Kolo před koncem základní části jsme získali už 73 bodů, což je velmi dobré. Kuchta a Birmančevič pro nás byli svou kvalitou i vstřelenými góly důležití, možná oba mohli vstřelit hattrick. Oba v posledním období i dobře trénují. Na Kuchtově pohybu už bylo znát, že fyzicky odchází, proto jsme nachystali změnu. Navíc jsme chtěli dostat do hry také Karabce a Olatunjiho," komentoval dánský lodivod Sparty.

18:31 – Ferland Mendy se sice nepředstavil na sobotním předzápasovém tréninku, dle slov Carla Ancelottiho však není jeho start v nedělním El Clásicu vyloučen. Dle trenérových slov se zotavuje ze svalových potíží a bude v zápasové nominaci.

18:06 – Daniele De Rossi bude po uplatnění opce pokračovat v AS Řím i v příští sezoně, jako odměna za dosavadní práci se mu nicméně už chystá další, dlouholetý kontrakt. Ten by dle informací TMW měl trvat tři roky a plat se odvíjet zejména od sportovních úspěchů.

17:47 – Mönchengladbach i přes hattrick Robina Hacka v německé fotbalové lize prohrál na hřišti Hoffenheimu 3:4. Vítězný gól vstřelil v nastavení Anton Stach.

Robin Stach v zápase s Hoffenheimem.
Robin Stach v zápase s Hoffenheimem.Opta by Stats Perform

16:45 – Maurizio Sarri se v minulém měsíci po třech letech rozloučil s Laziem, už teď se mu ale dostává dalších nabídek. Zájem o něj je přitom i v Anglii, o někdejšího manažera Chelsea stojí West Ham i Newcastle.

15:49 – Alejandro Grimaldo prožívá v Leverkusenu snovou sezonu, za což vděčí zejména trenéru Xabi Alonsovi. Španělský bek se pro portugalský web Abola nechal slyšet, že bez ohledu na klub chce v budoucnu bez ohledu na klub spolupracovat právě se svým krajanem.

15:24 – Sága okolo budoucnosti Jonathana Davida zřejmě míří ke konci. Dle serveru Calciomercato.com se kanadský útočník domluvil s Neapolí na pětiletém kontraktu, který by mu měl vynést okolo tří milionů eur ročně.

15:08 – Sportovní ředitel Barcelony Deco se brzy vypraví do Německa a bude jednat příchodu Daniho Olma. Ofenzivní fotbalista patří Lipsku, kde má kontrakt ještě na tři sezony, Deco se sejde s jeho agentem a na schůzce bude přítomen rovněž Olmův otec.

14:59 – Policie před sobotním utkáním Sparty s Baníkem Ostrava zajistila u stadionu na Letné několik lidí. Důvodem byl konflikt, při kterém se fanoušci hostujícího týmu pokusili napadnout příznivce domácího klubu. Policie o případu informovala na síti X. Utkání 29. kola můžete sledovat živě na Livesport.cz.

14:16 – Arsenal chce v létě rozšířit své útočné možnosti a lovit by mohl v Premier League. Dle Daily Mail se totiž zajímá o švédského útočníka Alexandera Isaka, jenž už v letošní sezoně nasázel 17 ligových branek.

13:45 – Kaiserslautern vede po prvním poločase doma nad Wehenem 1:0 a hlavní zásluhu na tom má Filip Kaloč. Záložník, který u Die roten Teufel hostuje do konce sezony z Baníku, je zatím jediným střelcem utkání. Prosadil se ve 30. minutě hlavou po rohovém kopu, byl to jeho první gól ve druhé Bundeslize, jednou se střelecky prosadil i v Německém poháru. Zbytek utkání můžete sledovat na Livesport.cz.

13:13 – Stefano Pioli má před sebou patrně poslední zápasy na lavičce AC Milán. Italský trenér má sice smlouvu ještě na jeden rok, jeho kontrakt by však podle informací Fabrizia Romana měl být za dva měsíce předčasně ukončen. Vedení se k tomu údajně rozhodlo po vyřazení z Evropské ligy s AS Řím.

12:14 – Hugo Ekitiké dal v pátečním utkání s Augsburgem první branku za Frankfurt, jehož dres bude oblékat rovněž v příští sezoně. Útočník v německém celku hostuje z PSG a Eintracht dojednal přestup za 16,5 milionu eur, domluven je rovněž se samotným hráčem.

Ekitikého statistiky proti Augsburgu.
Ekitikého statistiky proti Augsburgu.Opta by Stats Perform / AFP

12:03 – Mats Hummels je v kontaktu s vedením Dortmundu a obě strany jednají o dalším prodloužení spolupráce. Zkušený obránce má smlouvu do konce června a jednání jsou pozitivní, prozatím ale nedošlo k podpisu.

12:00 – Belgický Dender si po 16 letech znovu zahraje tamní nejvyšší soutěž. Postup do Jupiler Pro League si celek z města Denderleeuw definitivně zajistil v posledním kole druhé ligy, když vyhrál 3:0 na půdě Francs Borains.

Konečné pořadí v čele druhé belgické ligy.
Konečné pořadí v čele druhé belgické ligy.Livesport

11:51 – Zápas Serie A Udinese – AS Řím, který byl minulý víkend po kolapsu obránce Evana Ndicky přerušen, se bude dohrávat 25. dubna. S termínem, jenž k odehrání zbývajících necelých 20 minut stanovilo vedení soutěže, ale není římský klub spokojený. Podle zástupců AS je staví do nevýhodné pozice pro následující semifinále Evropské ligy s Leverkusenem.

10:27 – Manchester City v sobotu čeká semifinále FA Cupu proti Chelsea a není jisté, zda do duelu zasáhne Erling Haaland. Norský útočník není zcela fit, zdravotní problém si odnesl z utkání proti Realu Madrid. "Uvidíme. Něco cítil, jde o svalové zranění," sdělil manažer Pep Guardiola.

09:33 – Deník L'Équipe považuje za méně pravděpodobnou variantu, že by se kormidla v Bayernu Mnichov ujal Zinédine Zdane. Místo něho favorizuje francouzský list Ralfa Rangnicka, který momentálně vede rakouskou reprezentaci.

08:38 – Fotbalisté Sparty v sobotu ve 29. kole první ligy přivítají Baník Ostrava. Obhájci titulu mají dvoubodový náskok před Slavií, která hostí o den později sedmou Olomouc. Letenští mohou při své výhře a současně ztrátě rivala s předstihem ovládnout základní část.

08:18 – Podle Mikela Oyarzabala by se v létě Real Sociedad mohl rozloučit hned s trojicí hráčů. Zatímco o Mikela Merina projevuje zájem Juventus, Robina Le Normanda by se mohlo pokusit získat Atlético Madrid a Martin Zubimendi má v kontraktu výstupní klauzuli ve výši 60 milionů eur. Tu by mohl aktivovat Arsenal. "Nevím, co ti tři udělají, ale budeme jejich rozhodnutí respektovat," řekl Oyarzabal pro deník Marca.

07:26 – Dušan Vlahovič sice v pátek večer neodvrátil další zaváhání Juventusu, který pouze remizoval 2:2 na hřišti Cagliari, ale přidal už čtvrtý gól v posledních dvou sezonách italské Serie A z přímých volných kopů. Srbský forvard v tomto období slavil podobnou trefu vícekrát než kterýkoli jiný hráč v TOP pěti evropských ligách.

Pátek 19. dubna

23:54 – Nice si doma poradilo s Lorientem 3:0 a na rozdíl dvou bodů se dotáhlo k elitní čtyřce tabulky Ligue 1. Poslední výhru alespoň o tři góly zaznamenalo OGC v nejvyšší francouzské soutěži naposledy 26. února 2023 proti Monaku.

23:02 – Novým trenérem reprezentace Bosny a Hercegoviny se stal bývalý kapitán tamního národního týmu Sergej Barbarez. Dostal čtyřletou smlouvu a jeho hlavním úkolem bude postup na Euro 2028. Na to letošní se bosenský tým nekvalifikoval, v semifinále baráže prohrál s Ukrajinou. Na lavičce poté skončil trenér Savo Miloševič.

22:19 – Juventus prohrává v Cagliari 20 minut před koncem 1:2. Obě branky obdržel v prvním poločase z pokutových kopů, což se mu přihodilo poprvé za posledních 20 sezon.

21:32 – Vítězslav Jaroš si připsal čtvrté konto v rakouské Bundeslize a Sturm Graz si i díky českému brankáři poradil s Rapidem 1:0. Celek ze Štýrského Hradce se pět kol před koncem soutěže posunul na první místo tabulky skupiny o titul před Salcburk, který má zápas k dobru. Host z Liverpoolu si v utkání připsal dva úspěšné zákroky.

Sturm Graz se pět kol před koncem sezony dostal na první místo.
Sturm Graz se pět kol před koncem sezony dostal na první místo.Livesport

21:16 – Schalke nadále čeká na první letošní venkovní výhru ve 2. Bundeslize a ještě se nezbavilo všech sestupových starostí. Svěřenci trenéra Karla Geraertse dnes remizovali i s Tomášem Kalasem v sestavě na hřišti SV Elversberg 1:1 a na 12. místě tabulky mají na sestupové pozice náskok pěti bodů.

20:51 – Manchester United oznámil jmenování Jasona Wilcoxe novým technickým ředitelem. Wilcox se nové role ujímá s okamžitou platností. "Bude spolupracovat se všemi technickými částmi fotbalového oddělení s cílem dosáhnout nejvyšších standardů výkonnosti," uvedli Rudí ďáblové v prohlášení.

20:32 – Odvolání Nottinghamu Forest proti čtyřbodovému odpočtu za porušení pravidel ziskovosti a udržitelnosti Premier League (PSR) bude projednáno ve středu 24. dubna.

20:13 – Club Bruggy vyhrál 2:0 na půdě PAOKu Soluň, postoupil do semifinále Evropské konferenční ligy a velký podíl na tom měl Ferrán Jutglà. Španělský útočník ve čtvrtek zaznamenal obě branky a fanoušci ho zvolili hráčem týdne v KL.

19:36 – Atalanta zpečetila postup do semifinále Evropské ligy přes Liverpool, k čemuž spolehlivým výkonem přispěl Berat Djimsiti. Italskému klubu stačila i domácí porážka 0:1, jeho albánský obránce byl následně zvolen hráčem týdne EL.

18:41 – Nathan Patterson si poranil stehenní sval a minimálně ligová sezona pro něj předčasně skončila. Skotského obránce Evertonu čeká operace, po ní se rozhodne, zda bude k dispozici alespoň pro evropský šampionát.

18:13 – Nizozemský prvoligový klub Vitesse Arnhem se v pátek dozvěděl špatnou zprávu. Licenční komise nizozemského fotbalového svazu (KNVB) mu odečetla 18 bodů za opakované neplnění požadavků licenčního řádu. Pro tým to znamená jistý sestup z Eredivisie. Více informací v článku.

17:14 – Nejlepším hráčem týdne v Lize mistrů byl zvolen Ousmane Dembélé. PSG vyhrálo v Barceloně 4:1 a postoupilo mezi nejlepší čtyři, francouzský křídelník dával jednu branku.

17:12 – "Alejandro (Garnacho) je mladý hráč a musí se toho hodně naučit," řekl na tiskové konferenci manažer Manchesteru United Erik ten Hag před nedělním semifinále FA Cupu proti Coventry City. "Omluvil se za to, a tím je to vyřešeno. Jedeme dál," dodal na adresu 19letého křídelníka, který na sociálních sítích sdílel příspěvky, jež kritizovaly rozhodnutí Ten Haga vystřídat Garnacha při remíze s Bournemouthem 2:2.

16:26 – Díky postupu Atalanty do semifinále Evropské ligy po vyřazení Liverpoolu a postupu Fiorentiny do semifinále Evropské konferenční ligy na úkor Viktorie Plzeň má Itálie aktuálně nejvyšší koeficient ze všech zemí. Serie A si tak zajistila dodatečné, páté místo pro příští sezonu Ligy mistrů.

15:09 – Brankář Nahuel Guzmán z celku Tigres UANL dostal jedenáctizápasový trest za to, že při utkání mexické ligy mířil laserem na gólmana Monterrey Estebana Andradu. Guzmán se zotavuje po operaci pravého kolena a sobotní utkání sledoval z tribuny, z lóže pro hostující celek oslňoval soupeřova brankáře, dokud mu sportovní ředitel Monterrey Jose Antonio Noriega nepřišel v prvním poločase laser sebrat.

14:15 – Napíše Real Madrid další velký příběh, nebo jeho šance na zisk 15. titulu v Lize mistrů utne Bayern pod taktovkou Thomase Tuchela? A jaké šance má Borussia Dortmund proti obrozenému PSG? Nejen to v rozhovoru pro Livesport Zprávy rozebral datový analytik a konzultant společnosti StatsBomb Marek Kabát.

Průměrná pozice Realu Madrid ze druhého čtvrtfinále proti Manchesterem City.
Průměrná pozice Realu Madrid ze druhého čtvrtfinále proti Manchesterem City.Opta by Stats Perform / Profimedia

13:54 – Real Madrid hostí v nedělním El Clásiku Barcelonu a v jeho sestavě by se měl objevit i Vinícius Júnior. Brazilský křídelník si ze souboje s Manchesterem City odnesl svalový problém, nejde ale o nic vážného.

13:21 – Po vyřazení Manchesteru City a Arsenalu z Ligy mistrů a Liverpoolu a West Hamu z Evropské ligy došlo poprvé od sezony 2014/15 k situaci, že v semifinále LM ani EL není ani jeden anglický klub.

12:42 – Julian Nagelsmann prodloužil o dva roky smlouvu u německé reprezentace, Bayern Mnichov se tak musí při hledání nového trenéra zaměřit na jiná jména. Více informací najdete v článku.

11:23 – Vedení Leverkusenu čeká ve snaze udržet po zisku historického titulu své klíčové hráče pořádná fuška, nejnovějším terčem přestupových spekulací se stal Piero Hincapié. O ekvádorského obránce je zájem ve Španělsku, do svých řad by ho rádo přetáhlo Atlético Madrid.

10:48 – Arda Güler loni přestoupil z Fenerbahce do Realu Madrid, kvůli velké konkurenci a zraněním si ale za Bílý balet prakticky nezahrál a spekuluje se o jeho budoucnosti. Stále teprve devatenáctiletý turecký záložník bude mít z čeho vybírat, už nyní registruje první nabídky. Na podmínky případného hostování se vyptávaly Sevilla a Betis.